• Geralda vertrekt

    Geralda vertrekt

 
Print Friendly

25 november 2016


Interview tussen Geralda van Emous, (ex-maatje van Sigma) en Kris Verschuur coördinator van het Maatjesproject van Sigma.

foto Geralda vertrekt 2

Wat was voor jou de aanleiding om maatje te worden?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en wilde mijn tijd nuttig besteden. Ik zocht naar vrijwilligerswerk en kwam op de site van Sigma het Maatjesproject tegen. Sigma bood mij de basiscursus voor maatjes aan. Na verloop van tijd kwam er een hulpvraag die bij  mij paste. Ik had gelijk een ‘klik’ met mijn hulpvrager. Ik heb haar de structuur kunnen bieden waar ze zo’n behoefte aan had. Hierdoor pakte ze steeds meer dingen zelf op. Ze geeft nu duidelijk aan wat ze wil. Ze heeft nu veel meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Ik ben er trots op dat ik hieraan heb mogen bijdragen.

Wat bracht het Maatjesproject jou?
Heel veel voldoening. Voor mij zijn het heel kleine dingetjes, maar voor de hulpvrager betekende het zo veel groots.
Het is zo mooi om te zien hoe je je steentje kunt bijdragen, waardoor iemand in beweging komt en het weer zelf gaat doen.

Je gaat volgende maand in Frankrijk wonen en moet daar een netwerk opbouwen. Hoe ga je dat aanpakken?
Als ik daar woon ga ik langs de vvv en de gemeente om te informeren wat er allemaal te doen is. Ik wil deelnemen aan lokale activiteiten. En wil laten zien dat ik er bij wil horen en hoop daarmee contacten op te bouwen. Als er een ouder iemand eenzaam is, wil ik daar bijvoorbeeld wekelijks thee gaan drinken. Ik weet dat ik er zelf aan moet werken om er tussen te komen en dan lukt het ook. Daar heb ik vertrouwen in.

Heb je nog tips voor het leggen van contact, hoe je dat doet?
Je moet er zelf op uit. Maar als je dat niet durft of dat vertrouwen niet hebt, zoek dan iemand om dat mee op te starten. Mijn eigen hulpvrager is er het voorbeeld van dat het dan lukt.

 

Benieuwd waar Geralda gaat wonen? Volg haar via haar website: http://www.lebonheurdemontapas.com/.