• Kenniscentrum

    Kenniscentrum

 
Print Friendly

Informatie en advies voor alle inwoners

Bij Sigma is veel informatie beschikbaar over alles wat te maken heeft met zorg, welzijn, wonen, financiën, regelgeving, mantelzorg, ouderen, vrijwilligerswerk en noem maar op. Sigma vervult een belangrijke functie in het ‘op maat’ aanbieden van informatie en advies. We beschikken ook over actuele informatie over de sociale kaart van Nijkerk en over overzichten van allerlei diensten die door andere organisaties worden aangeboden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan onderwerpen als personenalarmering, vervoersvoorzieningen en dergelijke.

U kunt met individuele vragen hierover terecht bij Sigma , zodat we u daarmee zo goed mogelijk verder kunnen helpen door passende informatie en advies te geven.

Ook organiseren we regelmatig thema-avonden voor inwoners over onderwerpen en maatschappelijke ontwikkelingen waar we veel vragen over krijgen . Deze bijeenkomsten vindt u in de agenda.

Deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers

Alle veranderingen in de maatschappij maken het beroep dat gedaan wordt op vrijwilligers steeds groter. Bij veel vormen van vrijwilligerswerk zijn speciale kennis en/of bepaalde vaardigheden van belang.

Jong geleerd is oud gedaan’: Deze spreuk krijgt handen en voeten door jongeren via Maatschappelijke Stages kennis te laten maken met vrijwilligerswerk, waar ze over het algemeen veel van leren (zie ook MaSplein.nl)

Een leven lang leren’: Hier wordt ieder jaar via een jaarplan van workshops en themabijeenkomsten aandacht aan besteed. Alle vrijwilligers die in de gemeente actief zijn kunnen gratis gebruik maken van deze bijeenkomsten.

Zowel aan vrijwilligers in zorg en welzijn wordt een aantal themabijeenkomsten aangeboden als ook aan de vrijwilligers uit alle sectoren. Bij de organisatie van themabijeenkomsten werken we vaak samen met andere organisaties.

Presentaties, training en advies op maat

Op uitnodiging van uw vereniging, organisatie of bedrijf kunnen we ook presentaties of een training/advies op maat verzorgen. Neemt u hier over contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden met u.

 

Kenniscentrum activiteiten

Bekijk alle kenniscentrum activiteiten

0

Bekijk alle kenniscentrum activiteiten