Direct naar content

Geslaagde informatieavond – Eerste Hulp Bij Ouder Worden

Afgelopen dinsdagavond heeft Linda van Binnendijk, van Thuiszorg de GeZusters, iedereen meegenomen in de interessante weetjes van de huidige zorgwereld. Wat als zelfstandig thuis blijven wonen moeilijk wordt?

Gastles op Accent Praktijkonderwijs

Onlangs hebben Roezbeh en Theo een bezoek gebracht aan Accent praktijkonderwijs om daar in gesprek te gaan met leerlingen van klas 2 over hoe om te gaan met mensen met een beperking? Theo zit in een rolstoel en Roezbeh heeft een visuele beperking. De betrokken leerlingen waren goed voorbereid en hadden allerlei vragen over onder andere zelfstandig wonen, sporten en zelfstandig reizen. Onder de indruk waren ze toen Roezbeh vertelde dat zijn sport hardlopen is. Dat zelfvertrouwen uitstralen in het helpen van de ander een uitdaging kan zijn, hebben de leerlingen zelf kunnen ervaren. Tijdens een belevingsopdracht was één leerling geblinddoekt en moest de andere leerling hem/haar door het lokaal naar een tafel leiden, om diegene te voorzien van een kopje thee. Dit bleek veel moeilijker dan gedacht. Roezbeh en Theo gaven de jongeren aan het einde van de gastles ook nog een belangrijk leerpunt mee: Durf hulp durven te vragen!

Sigma breidt het inloopspreekuur uit

Vanaf juli kun je, naast elke dinsdagochtend tussen 9.00-11.00 uur, ook op de donderdagmiddag tussen 13:00 en 14:30 uur binnenlopen op het spreekuur voor hulp bij je geldzaken. Je kunt er onder andere terecht met vragen over (gemeentelijke) regelingen, toeslagen, schulden, uitkeringen en inkomen, belastingen, formulieren of sociaal juridische vragen. Er zitten getrainde vrijwilligers en een beroepskracht voor je klaar. We helpen je direct of plannen een passende afspraak met je in als er voor jouw vraag meer tijd nodig is. De geboden hulp is gratis.

Informatieavond – Eerste Hulp Bij Ouder Worden

Op dinsdagavond 2 juli a.s. organiseert Sigma in samenwerking met Thuiszorg De Gezusters een informatieavond over Eerste Hulp Bij Ouder Worden. Iedereen is van harte welkom. Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Zie de flyer voor alle informatie. Flyer Eerste Hulp Bij Ouder Worden

Feestelijke afsluiting SWOH seizoen Kopiëren

Op donderdagavond 13 juni is er een feestelijke afsluiting van het SWOH seizoen. Zie de flyer voor alle informatie. Iedereen is van harte welkom.  

Proef, ontspan en leer was een succes

Bijna 100 vrijwilligers uit de gemeente Nijkerk zorgde voor een gezellige sfeer in T Veense Hart.  Zij konden als dank voor hun inzet, kiezen uit verschillende workshops, lezingen en activiteiten tijdens Proef, ontspan en leer. Er werden heerlijke hapjes voor alle vrijwilligers gemaakt tijdens de BBQ workshop. De lezing van natuurfotograaf Henk Ruitenbeek was, net zoals de andere activiteiten, een succes. Er wordt teruggekeken op een geslaagde avond. De avond werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Vivat. Wil jij je inzetten voor een organisatie of inwoner uit de gemeente Nijkerk? Bekijk de vrijwilligersvacaturebank via de website: www.sigma-nijkerk.nl/ Foto credits: Ely Hackmann, Nijkerk Nieuws

Interview Eline met Nijkerk Nieuws

Afgelopen dinsdag is Eline geïnterviewd door Ely Hackmann van Nijkerk Nieuws. Klik op de link om dit interview te bekijken: https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/200620/kennismaken-met-directeur-sigma-eline-schiks-video/

Sportmaatje gezocht

Ben jij een vrouw tussen de 30 en 50 jaar, sport je graag en zou je dat samen met iemand willen doen? Dan zijn we op zoek naar jou! Een sportieve dame van 40 jaar uit Nijkerk heeft sinds kort een visuele beperking. Ze zou graag samen met iemand willen sporten bij The Next, liefst 2 ochtenden in de week. Wil jij ook graag gaan sporten en lijkt het je leuk om samen met haar te gaan, dan komen we graag met je in contact. Het is belangrijk, dat je een auto hebt om er samen naar toe te kunnen gaan (reiskosten in afstemming). Misschien sport je al bij The Next en wil je haar ophalen, samen sporten en weer thuisbrengen met de auto? Ook dan horen we het graag. Neem voor interesse of meer informatie contact met ons.

Even voorstellen

Even voorstellen: Mijn naam is Eline Schiks. Samen met mijn twee kinderen woon ik met veel plezier in het Leusderkwartier in Amersfoort. Voor Sigma was ik manager in de zorg. Verder heb ik gewerkt als adviseur en (vrijwillig) bestuurder in welzijn, de farmaceutische industrie en consultancy. De zorg beter maken, daar kun je me ’s nachts voor wakker maken. Hiervoor is een beweging naar voren nodig. Door sociaal werk te versterken en daarmee mensen in hun kracht te zetten is er uiteindelijk minder zorg nodig. Hierdoor kunnen we zorgkosten besparen en bijdragen aan het personeelsprobleem in de zorg. Ik heb er veel zin in om hier als de nieuwe directeur van Sigma een bijdrage aan te kunnen leveren. Des te mooier is het dat ik dit kan doen bij een organisatie, die zich dagelijks inzet voor het welzijn van anderen. Anderen laten stralen, dat geeft mij energie. Hierbij heb ik het voorrecht samen te werken met een fijn team, gedreven vrijwilligers en een betrokken toezichthoudend bestuur. Ik hoop dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt en dat we samen met onze samenwerkingspartners mooie resultaten behalen, waar de inwoners van Nijkerk, Hoevelaken en omgeving echt iets aan hebben.

Vertelvoorstelling Rouw en Trouw

Geïnspireerd door haar werk heeft de Nijkerkse Tanja Viveen-Molenaar, theoloog en inmiddels 20 jaar werkzaam als geestelijk verzorger in de ouderenzorg, de vertelvoorstelling Rouw en Trouw: verhalen uit het verpleeghuis, gemaakt. In deze voorstelling staan twee verpleeghuisbewoners centraal. Eén van hen heeft een beroerte doorgemaakt, de ander heeft dementie. Hun verhalen worden vanuit verschillende perspectieven verteld; de verteller, de ouderen én hun kinderen vertellen hun verhaal. Het zijn verhalen van ouder worden, verdriet en vervreemding, maar het zijn ook verhalen van verbinding, kracht, nabijheid en humor. De voorstelling vormt uiteindelijk één geheel waarin gesproken woord en muziek elkaar afwisselen. Op dinsdagavond 28 mei zal Tanja Viveen-Molenaar optreden in het Veense Hart aan de Van Noortstraat in Nijkerkerveen. Deze voorstelling wordt aangeboden door Sigma aan iedereen die zich in bovenstaande herkent, mantelzorger, oudere of overige geïnteresseerde. Inloop is vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur gaat het programma van start. Na de voorstelling is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen onder het genot van een drankje en zullen we uiterlijk 21.00 uur afsluiten. Opgeven kan tot uiterlijk 21 mei via reserveren@sigma-nijkerk.nl of via het algemene nummer van Sigma: 033-2474830.