• Ontmoeting

    Ontmoeting

 
Print Friendly

Ontmoeting

We leven in een tijd waarin we normaal gesproken verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen leefomgeving. Meedoen in de maatschappij, op welke manier dan ook, is daarbij van groot belang. Sigma heeft ‘versterken van sociale samenhang’ als één van de speerpunten in haar dienstverlening.

Bijna ieder mens maakt deel uit van een sociaal netwerk, met buren, vrienden, familie, collega’s, in een vereniging, kerk of anders. De één is graag op zichzelf en heeft weinig behoefte aan contact met anderen, de ander kiest voor veel contacten. Ook zijn er mensen die graag contacten zouden hebben met anderen, maar die door omstandigheden de aansluiting met andere mensen kwijtgeraakt zijn. Juist als je door ziekte of leeftijd wat meer hulp van anderen nodig hebt is een eigen sociaal netwerk belangrijk: anderen kunnen eens iets voor je doen, je meenemen naar een activiteit, gezelschap houden, dingen voor je regelen enzovoort.

Sigma besteedt in de dienstverlening aandacht aan die netwerkcontacten, omdat daar vaak een hulpbron te vinden is. Een sociaal netwerk kan enerzijds een beschermende omgeving bieden aan mensen die in een kwetsbare situatie verkeren. Anderzijds kan het een brug vormen naar ‘meedoen in de maatschappij’.

Als u behoefte heeft aan het versterken van of bouwen aan een eigen sociaal netwerk kunnen we u daarmee op weg helpen. Als er in eigen kring niet voldoende mensen te vinden zijn om contact mee te hebben zoeken we met u naar passende vrijwilligers om (tijdelijk) deel uit te maken van uw netwerk.

Contact met anderen – de mogelijkheden bij Sigma op een rij.

Ontmoeting activiteiten

Bekijk alle ontmoeting activiteiten

0

Bekijk alle ontmoeting activiteiten