Belastingproject

Belastingproject

Let op! Op dit moment is het beperkt mogelijk om een afspraak te maken voor de belastingaangifte vanwege de Corona maatregelen. Is een eerdere afspraak met u afgezegd dan nemen wij contact op zodra we een plekje voor u hebben. Had u nog niet eerder een afspraak maar wil u wel graag uw aangifte samen invullen. Neem dan contact op, we zetten u op de lijst en bellen u zodra er een plekje vrij is.

Sigma zal, ook dit jaar, in samenwerking met bibliotheek Nijkerk hulp bieden bij de aangifte inkomstenbelasting. Inwoners van Nijkerk die drempels ervaren met het doen van de belastingaangifte kunnen een beroep doen op deze hulp. De geboden hulp is kosteloos.

De Bibliotheek
Heeft u zelf geen computer? Dan kunt u voor de aangifte terecht in de Bibliotheek in Nijkerk en Hoevelaken. De Bibliotheek stelt kosteloos computers en een printer beschikbaar voor inwoners. U kunt zich hiervoor melden bij een medewerker van de Bibliotheek.

Sigma
Heeft u hulp nodig bij het invullen van de aangifte dan kunt u contact met ons opnemen. Een getrainde vrijwilliger vult het digitale belastingformulier samen met u in. Aan deze hulp zijn wel een aantal voorwaarden verbonden:

• er worden inkomensgrenzen gehanteerd. Voor een enkelvoudige aangifte mag het inkomen niet hoger dan €25.000,- bruto zijn en voor fiscale partners geldt de grens van €35.000,-
  • u bent inwoner van de gemeente Nijkerk
  • er is geen sprake van een lidmaatschap van een ouderenbond of een vakbond
  • er is geen sprake van een eigen onderneming of zzp- er
  • er is geen tot weinig vermogen
  • de aangifte kan digitaal verzorgd worden
  • de aangiftes worden in de bibliotheek Nijkerk ingevuld. Het moet voor u dan ook mogelijk zijn om hier te komen.
  • mocht de aangifte te gecompliceerd zijn dan zijn we helaas genoodzaakt u door te verwijzen

Wilt u hiervan gebruik maken? Neem dan contact op voor een afspraak.

Bent u gepensioneerd en lid van een ouderenbond namelijk de KBO of de PCOB? Dan kunt u de aangifte tegen een geringe vergoeding door een van de Belasting Invul Hulpen laten verzorgen ( ze komen bij u aan huis ) ook aspirant leden kunnen gebruik maken van deze service. De coördinator van de ouderenbonden is: Wout van de Kleut, telefoonnummer 033-2534808 of mailadres kleut078@kpnmail.nl

Voldoet u niet aan de voorwaarden maar wilt u wel graag weten waar u alsnog terecht kan? Klik dan hier voor een overzicht van opties in Nijkerk.

';