Belastingproject

Belastingproject

Sigma start, in samenwerking met bibliotheek Nijkerk, met het bieden van hulp bij de aangifte inkomstenbelasting. Inwoners van Nijkerk die drempels ervaren met het doen van de belastingaangifte kunnen een beroep doen op deze hulp. De geboden hulp is kosteloos.

Er zijn twee mogelijkheden:

-de workshops- tijdens deze workshops kunt u de computers van de bibliotheek gebruiken om uw aangifte in te vullen en is er een getrainde vrijwilliger aanwezig om vragen aan te stellen met betrekking tot de aangifte. Deze workshops zijn alleen bedoeld voor particulieren, niet voor zzp-ers en ondernemers.

-hulp één op één- hierbij vult u samen met een getrainde vrijwilliger het digitale belastingformulier in. Aan deze hulp zijn wel een aantal voorwaarden verbonden:

• er worden inkomensgrenzen gehanteerd. Voor een enkelvoudige aangifte mag het inkomen niet hoger dan €22.100,- bruto zijn en voor fiscale partners geldt de grens van €30.000,-
  • er is geen sprake van een lidmaatschap van een ouderenbond of een vakbond
  • er is geen sprake van een eigen onderneming of zzp- er
  • er is geen tot weinig vermogen
  • de aangifte kan digitaal verzorgd worden
  • de aangiftes worden op één van de twee bibliotheeklocaties verzorgd dus het moet voor u mogelijk zijn hier te komen
  • mocht de aangifte te gecompliceerd zijn dan zijn we helaas genoodzaakt u door te verwijzen

Wilt u gebruik maken van één van de twee mogelijkheden? Neem dan contact op voor een afspraak.

Bent u gepensioneerd en lid van een ouderenbond namelijk de ANBO, KBO of PCOB? Dan kunt u de aangifte tegen een geringe vergoeding door een van de Belasting Invul Hulpen laten verzorgen ( ze komen bij u aan huis ) ook aspirant leden kunnen gebruik maken van deze service. De coördinator van de ouderenbonden is: Wout van de Kleut, telefoonnummer 033-2534808 of mailadres kleut078@kpnmail.nl

Voldoet u niet aan de voorwaarden maar wilt u wel graag weten waar u alsnog terecht kan? Klik dan hier voor een overzicht van opties in Nijkerk.

';