• Maatschappelijke stages

    Maatschappelijke stages

 
Print Friendly

Maatschappelijke stages

Een mooi initiatief, waar alle vo-scholen in Nijkerk aan meewerken. Door het groeiende aantal maatschappelijke stages neemt de omvang van het vrijwilligerswerk toe. Jong geleerd is oud gedaan! De stages worden door de leerlingen zelf gezocht, in opdracht van en met ondersteuning van de scholen. In gemeente Nijkerk kan gebruik gemaakt worden van Masplein, de digitale vacaturebank voor maatschappelijke stages. Daar waar nodig helpt het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Sigma.

Leerlingen doen individuele stages, maar er zijn ook projectdagen, waarop leerlingen zich in groepsverband inzetten voor een organisatie. De projectdagen van klas 3 havo-vwo van het Corlaer College zijn rond het eind van het schooljaar (eind juni/begin juli). De stage wordt gedaan in projectvorm en leerlingen kunnen per project inschrijven bij een organisatie die een project aanbiedt.

Het succes van de maatschappelijke stage is afhankelijk van het enthousiasme van de leerlingen, van de inzet van de school en van de bereidheid van vrijwilligersorganisaties om maatschappelijke stageplekken te bieden. Samenwerking tussen deze verschillende partijen is heel belangrijk. In Nijkerk vervult Sigma de rol van stagemakelaar. De stagemakelaar bevordert de onderlinge samenwerking en bemiddelt tussen vraag en aanbod.

Sigma denkt met Nijkerkse organisaties mee om geschikte vacatures op www.masplein.nl te plaatsen. De stagemakelaar van Sigma is Wendy van Wee.

';