• Komt u/kom jij op 25 oktober ook naar de eerste workshopcarrousel?

    Komt u/kom jij op 25 oktober ook naar de eerste workshopcarrousel?

 
Print Friendly

21 september 2016


Voor alle vrijwilligers van de gemeente Nijkerk

– Hoe geven we aandacht aan vrijwilligers met een beperking?
– Hoe zet ik mijn organisatie beter op de kaart?
– Hoe kan ik iemand op verantwoorde manier verplaatsen, helpen opstaan of duwen in een rolstoel?

Zomaar een greep uit het aanbod van workshops van de workshopcarrousel die Sigma samen met een aantal organisaties organiseert. Een workshopcarrousel is een interactief programma waarin de vrijwilligers gedurende de bijeenkomst aan meerdere workshops kunnen deelnemen. Het doel van deze workshops is om de vrijwilligers nieuwe en praktische handvatten te geven in het vrijwilligerswerk

Locatie:                                                  Datum en tijd:
De Schakel                                            Dinsdag 25 oktober 2016
Oranjelaan 10                                     Inloop met maaltijd: 17.30 uur
3862CX Nijkerk                                 Programma: 18.30 – 21.15 uur

Aanmelden:
Bent u nieuwsgierig geworden? In de bijlage sturen wij u een overzicht van het programma en de workshops. U kunt deze avond 2 workshops volgen. Graag horen wij uiterlijk vrijdag 14 oktober van u naar welke workshops uw voorkeur uitgaat en of u gebruik wenst te maken van de maaltijd? U kunt zich aanmelden per mail via info@sigma-nijkerk.nl of door de ingevulde bijlage te retourneren aan Sigma, Frieswijkstraat 99, 3861 BK Nijkerk.

Let op: vol is vol!

Na afloop geven wij elke deelnemende vrijwilliger een goody bag mee.
Wij zien u / jou graag op 25 oktober aanstaande.

 

Aanmelding workshopcarrousel:
O  
Ja, ik kom 25 oktober naar de workshopcarrousel. U kunt deelnemen aan 2 workshops. Graag verzoeken wij u  3 voorkeuren op te geven:

  1. …………………………………………………………………..
  2. …………………………………………………………………..
  3. ……………………………………………………………………

Ik maak wel / niet gebruik van de maaltijd.

Naam:                     ……………………………………………………………………

Telefoonnummer: ……………………………………………………………………

mailadres:                …………………………………………………………………….

Ik werk als vrijwilliger bij :  …………………………………………………………….

============================================================

Omschrijving workshops:

Workshop 1: Tillen en ondersteunen zonder zorgen
Als vrijwilliger kan je te maken krijgen met fysiek zware en belastende activiteiten. Denk aan het ondersteunen van personen bij het overzetten van een rolstoel in een gewone stoel, het duwen van een rolstoel of het aanschuiven van een stoel met iemand erop. Bij een verkeerde houding kunnen daarbij gemakkelijk lichamelijke klachten ontstaan.
In deze praktische workshop geven wij u tips, oefeningen en advies om mensen verantwoord te ondersteunen in uw vrijwilligerswerk.

Workshop 2: Gesprekstechnieken
Hoe belangrijk is goede communicatie? Wat houdt dat in? Hoe kan je ervoor zorgen dat het contact met bijvoorbeeld je cliënt, je collega vrijwilliger(s) of met je doelgroep prettig verloopt en dat de boodschap aan beide kanten goed over komt? Tijdens deze workshop worden de basisvaardigheden, zoals luisteren, vragen stellen, feedback geven/ontvangen en het gebruik van non-verbale communicatie toegelicht. Tevens is er gelegenheid om met elkaar te oefenen.

Workshop 3: Hoe geven we aandacht aan vrijwilligers met een beperking?
Hoe herken je een vrijwilliger met een beperking en hoe ga je hier mee om? Tijdens deze workshop krijgt u praktische tips over hoe u het beste kunt handelen en grenzen kunt stellen. Tevens komen de kenmerken over verschillende beperkingen aan bod. Er is ook gelegenheid om ervaringen te delen en feedback te krijgen.

Workshop 4: EHBO
Iedereen kent het wel: u bent druk bezig tijdens uw vrijwilligerswerk en ineens krijgt iemand een klein ongeluk: een snee, een brandwond, iemand struikelt en verstuikt zijn enkel, een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens de workshop van de EHBO Vereniging Nijkerk krijgt u niet alleen praktische tips, maar gaat u ook in de praktijk oefenen hoe u het beste handelt bij kleine ongelukken. Dit betekent dat u zelf aan de slag mag met diverse materialen zoals verband en pleisters. Kortom een leerzame en praktische workshop waar u niet alleen iets aan heeft tijdens uw vrijwilligerswerk, maar ook privé of op het werk. 

Workshop 5: PR en communicatie
Paula de Boer van Pride & Proud PR en Communicatie legt in haar interactieve workshop uit hoe verenigingen of stichtingen Social Media slim en effectief kunnen inzetten, met de doelstelling om Free Publicity (ofwel gratis publiciteit) te verwerven.

Workshop 6: Praktische workshop penningmeesterschap
Rabobank Randmeren en Amersfoort/Eemland zal tijdens een interactieve workshop ingaan op de functie van- en taken als penningmeesters. Daarnaast is er aandacht voor een gedegen financieel beleid en ruimte om van gedachten te wisselen over uw functie.