Taalvrijwilligers voor het Taalhuis op School

Toepassen taal en rekenen
Al doende leren

GEZOCHT:
Taalvrijwilligers die willen helpen bij het “Taalhuis op School” in Nijkerk.
Het Taalhuis op School is bezig met het opzetten van nieuwe groepen op meerdere basisscholen in Nijkerk.

De taalvrijwilliger werkt met een groep van ongeveer 2 à 3 ouders op een basisschool die ondersteuning nodig hebben bij het leren van de Nederlandse taal, gericht op onderwerpen die verband houden met school en kinderen.

U hoeft het niet alleen te doen, u krijgt ondersteuning van de coördinator van het Taalhuis op School. Wanneer er meerdere taalvrijwilligers op een school zijn, kunt u samenwerken.

De coördinator van het Taalhuis op School ondersteunt de taalvrijwilligers en deelnemers met materiaal en op inhoudelijk vlak.

Een taalvrijwilliger:
Houdt van werken met taal en mensen
Kijkt samen met de coördinator naar wat de deelnemer nodig heeft
Beheerst de Nederlandse taal goed
Is een paar uur per (school)week beschikbaar
U kunt de basistraining volgen (4 avonden)
Als dank voor uw inzet mag u gratis gebruik maken van een bibliotheeklidmaatschap.
Momenteel zijn er een aantal groepjes op verschillende scholen.
Het streven is om het komende half jaar op nog 4 andere scholen een oudergroep op te zetten.

De ‘lessen’ vinden plaats op dinsdag of woensdag en duren inhoudelijk ongeveer 1,5 uur met wellicht wat extra tijd om samen koffie te drinken. In de schoolvakanties is het Taalhuis op School gesloten en gaan de lessen niet door.