Penningmeester M/V (vrijwillig)

Vacature overzicht » Penningmeester M/V (vrijwillig)
Geplaatst door Scouting Nijkerk
Categorie Administratief Werk
Bestuurswerk
Competenties Systematisch werken
Betrouwbaarheid tonen
Adres Bunschoterweg 29B

Scouting Nijkerk

Scouting Nijkerk is een leuke, jonge Scoutinggroep met een prachtig nieuw clubhuis. Wij organiseren leuke en uitdagende activiteiten voor kinderen en jongeren uit Nijkerk en omstreken. Maar Scouting is veel meer dan dat: kinderen leren bij ons ook heel veel vaardigheden die nuttig zijn voor henzelf, maar ook voor de maatschappij.

Voor deze vrijwilligersfunctie is een scoutingachtergrond zeker geen noodzaak, we helpen je graag wegwijs maken binnen onze groep. Ben jij een enthousiaste vrijwilliger, die zijn/haar verantwoordelijkheid neemt en afspraken nakomt? Vind je het leuk om in een team samen te werken en onze leden te ondersteunen in hun ontwikkeling? Dan zoeken wij jou!

Functieprofiel

Je bent penningmeester van het bestuur van onze groepsvereniging. In die rol vertaal je het groepsbeleid in geld en ben je verantwoordelijk voor de financiën

Wat doet de penningmeester?

• Jaarlijks opstellen en bewaken van de (meerjaren) begroting en jaarrekening
  • Financiële administratie, archief, beheer machtigingen en incassosysteem
  • Jaarlijks opstellen van een financieel jaarverslag en een balans
  • Beheren van de rekeningen en contanten (betalen, incasseren, contributie-afdracht)
  • Acquisitie van middelen, subsidies en fondsen in samenwerking met anderen

Belangrijk:

• Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland.
  • Je bent minimaal 18 jaar of ouder.
  • Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen of kunt deze overleggen.
  • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren.

Inschatting tijdsbesteding:

• Circa 10 uur per maand

Wij bieden:

• Een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen en jongeren.
  • Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers.
  • Het opdoen van veel nieuwe contacten.
  • De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen.

Interesse of vragen? Neem gerust contact op!