Penningmeester gezocht

Competenties Betrouwbaarheid tonen
Communiceren
Incasseren

De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk zoekt een penningmeester met een goed cijfermatig inzicht. Je komt terecht in een divers bestuur en werkt samen aan het doel dat jongeren zich gelukkig voelen en zich in Nijkerk en Hoevelaken kunnen ontplooien.

De stichting is een organisatie die jongeren van 10-18 jaar ondersteunt, begeleidt en verbindt tijdens de ontwikkeling van hun eigen ideeën op het gebied van welzijn en cultuur. Wij zetten de jongeren centraal en zorgen dat hun ideeën werkelijkheid worden en leggen hiermee de basis voor een goed jongerenklimaat in Nijkerk en Hoevelaken. Jaarlijks ondersteunen we diverse jongeren- projecten en bieden we jongeren coaching aan. De stichting is in 1992 opgericht en exploiteert vanaf 1993 het jongerencentrum Blits in Hoevelaken en vanaf 2008 het jongerencentrum Chill-Out in Nijkerk. Primair richt onze inzet zich op jongeren, die door welke omstandigheid dan ook, geen deel uitmaken van andere organisatorische verbanden gericht op jongeren. Wij willen voorkomen dat deze jeugd en jongeren tussen wal en schip terecht komen.

Wat verwachten wij van de penningmeester, als penningmeester ben je, als onderdeel van het bestuur, verantwoordelijk voor het algemeen beleid, strategische beslissingen en de financiële vertaling van dit beleid. Daarnaast zorg je voor de financiële verantwoording van de activiteiten. De stichting heeft zes beroepskrachten in dienst, te weten: een coördinator/jongerenwerker, vier jongerenwerkers en administratief medewerkster, waarbij de coördinator de dagelijkse leiding heeft. De stichting is aangesloten bij een administratie- kantoor voor de loonadministratie. De administratieve verwerking wordt gedaan met het Davilex pakket, waarbij de bescheiden ingevoerd worden door de administratieve medewerkster. Uiteraard heb je een goed cijfermatig inzicht, ben je bekend met boekhouden en weet je de financiën van de stichting “in control” te houden. Daarnaast heb je goede communicatieve vaardigheden en ben je (mede) verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de stichting. Uiteraard is affiniteit met de jeugd en jongeren belangrijk.

Taken & verantwoordelijkheden

• Verantwoordelijk voor het gevoerde financiële beleid

• Verantwoordelijk voor de (financiële) administratie, subsidieverantwoording en de jaarstukken.

• Het zorgen voor het goed functioneren van de stichting met behulp van de jaarplannen

• Het beheren van de liquiditeiten

Inzet
Het betreft een onbetaalde functie waarbij je rekening moet houden met een tijdsinvestering van ca 2 uur per week. De tijdsbesteding bestaat in ieder geval uit vier bestuursvergaderingen per jaar en een regelmatig overleg met de administratief medewerkster.

Heb je belangstelling voor deze functie?

Ben je enthousiast en wil je direct reageren stuur je sollicitatie met CV dan naar Renger Walet, voorzitter Stichting Jeugd- en Jongerenwerk gemeente Nijkerk, e-mail: renger.walet@chello.nl

Voor meer informatie kunt je je wenden tot Renger Walet, 06-27741996 of onze penningmeester Eimert de Haan, 06-46076542. Algemene informatie over de vacature of de stichting is te vinden op www.jongerenwerknijkerk.nl.