Vacature overzicht » Organisator
Categorie Goede doelen
Competenties Samenwerken
Adres Vetkamp 116

Het bestuur van Blessed Home is op zoek naar vrijwilligers, die ondersteunend en organiserend mee willen helpen. Het gaat vooral om het opzetten van activiteiten, waarmee geld opgehaald kan worden. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het organiseren van een barbecue, het bemannen van een kraam op Koningsdag etc.

Blessed Home is gevestigd in Ghana, in de plaats Winneba en zet zich in voor het probleem van tienermoeders. Deze jonge moeders, in de leeftijd van 15 - 21 jaar, staan er, zodra zij hun kindje hebben gekregen, vaak helemaal alleen voor. Er is geen relatie met de vader van het kind en de ouders van de moeder hebben simpelweg geen geld om ook nog een kleinkind te onderhouden. Om geld te krijgen om hun kind te voeden hebben deze jonge moeders vaak verschillende adressen waar ze met mannen kunnen slapen. In ruil voor seks krijgen ze dan eten of geld. Met de opvang van deze moeders wordt niet alleen gewerkt aan een betere toekomst van de moeders, maar ook van hun baby's.

De moeder en baby krijgen binnen het complex één kamer. De moeders gaan overdag naar school en volgen een opleiding tot kapster, naaister of werk in de catering. Voor de baby's is er binnen Blessed Home opvang; als zij oud genoeg zijn gaan zij naar school.

Door ondersteuning en opleiding kunnen de jonge moeders voor zichzelf en hun baby zorgen.

De stichting Blessed Home is notarieel opgericht op 19 mei 2016 in Nijkerk. De initiatiefnemers van Blessed Home zijn Michael Arhin en Marina Schuurman.