•  Gastdocent/spelleider VO en MBO Rode Kruis (vrijwillig)

  Gastdocent/spelleider VO en MBO Rode Kruis (vrijwillig)

 
Print Friendly
Vacature overzicht » Gastdocent/spelleider VO en MBO Rode Kruis (vrijwillig)
Geplaatst door Rode Kruis Gelderland
Vacature type Organisatie
Categorie Organiseren en coördineren
Type vrijwilliger Volwassenen
Competenties Communiceren

Beschrijving

Kom in actie voor het Rode Kruis

Vind jij het leuk om onderwijsactiviteiten te verzorgen, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan is het Rode Kruis op zoek naar jou!

Het educatieteam van het Rode Kruis houdt zich bezig met het geven van gastlessen, games en activiteiten binnen het onderwijs. Zij streven naar het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren.

Momenteel hebben zij plaats voor gastdocenten/spelleiders die samen met andere vrijwilligers gastlessen verzorgen op scholen voor VO en MBO. Voor deze doelgroepen hebben we de volgende lesprogramma’s ontwikkeld:

 • Gastles “Hero of Humanity”: Help je wel of help je niet? Leerlingen/studenten brengen met hun telefoon een stem uit aan de hand van filmpjes met herkenbare situaties. Jij informeert niet alleen, maar begeleidt het gesprek en stimuleert deelnemers actief mee te denken over hun rol in diverse situaties en de bijbehorende dilemma’s.
 • “The Humanity Game”. De klas speelt in drie teams tegen elkaar: wie is het best in staat met beperkte middelen de meest passende noodhulp te bieden? Er komen vier grote internationale rampen aan bod. Het team dat de beste keuzes maakt en de meeste kennisvragen goed heeft wint het spel.

Wat ga je doen?

 • Je verzorgt minimaal 8 lessen en/of games per jaar in jouw regio.
 • Na het volgen van een aantal trainingen bereidt je lessen zelfstandig voor en verzorgt deze samen met een collega-vrijwilliger.

Wie ben jij?

 • Je vindt het leuk om voor een groep te staan (ervaring met lesgeven is een pré).
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep (leerlingen/studenten van 12-23 jaar).
 • Je bent regelmatig tijdens schooltijden beschikbaar.
 • Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal.
 • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis.

 Wat kun je van het Rode Kruis verwachten?

Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en het gedachtengoed van het Rode Kruis volg je eerst enkele online modules en één of meer trainingen op een locatie in de regio. Naast het lesinhoudelijke deel is er ook aandacht voor didactiek. Er worden periodiek regiobijeenkomsten georganiseerd waar je ervaringen uitwisselt met collega-vrijwilligers.

Geïnteresseerd?

Spreekt jou deze functie aan en wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in.

Op onze website lees je meer over de genoemde gastlessen: Rode Kruis lesmateriaal en gastlessen in het voortgezet onderwijs

Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen zij om de hoek – en ver weg. Dat doen ze vanuit hun hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen zij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Zij werken wereldwijd vanuit zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Samen maken ze een verschil!

Alleen geregistreerde leden kunnen reageren op vacatures.
Op zoek naar vrijwilligerswerk? Neemt u gerust eens een kijkje op onze vacaturebank. Hierop vindt u tal van vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. En het zijn niet alleen vacatures om voor mensen te zorgen, maar ook als u een bestuursfunctie zoekt of liever wat met kinderen doet of van organiseren houdt, vindt u er vele interessante vacatures. Als organisatie is het mogelijk om zelf uw vacature op de vacaturebank te plaatsen. Neemt u hiervoor contact op met Sigma en vraag naar de mogelijkheden. We leggen het u graag uit. Ook is de vacaturebank geschikt voor individuele hulpvragen. Met andere woorden: u bent niet van een organisatie maar u heeft persoonlijk een hulpvraag en zoekt daar een vrijwilliger, een maatje, voor. We informeren u graag over de  mogelijkheden. Vraag er gerust naar.