Cursuscoördinator VUN

Vacature overzicht » Cursuscoördinator VUN

Wegens uitbreiding van onze cursuscoördinatoren per 1 juli 2018, is de Volksuniversiteit Nijkerk op zoek naar een nieuwe penningmeester en nieuwe cursuscoördinatoren.

Cursuscoördinator
Als coördinator ben je het eerste aanspreekpunt voor onze docenten en cursisten. Elke van onze coördinatoren heeft een deel van ons aanbod onder zijn/haar hoede.

Je bent het gezicht van de VUN richting onze cursisten en docenten. Je heet hen o.a. welkom tijdens hun eerste les of lezing.

Naast de algemene activiteiten zoals hierboven genoemd, ben je verantwoordelijk voor de volgende activiteiten:

• Zorg dragen voor en medesamenstellen van het cursussen- en lezingenprogramma van de VUN door het:
  • vinden van en afspraken maken met docenten en gastsprekers voor het geven van cursussen en lezingen
  • bijhouden van aantallen inschrijvingen voor het eigen cursus/lezingenpakket (algemene administratie van de inschrijvingen loopt bij het secretariaat)
  • te woord staan van cursisten en docenten (per mail, telefonisch of tijdens informatiedagen en de startles) m.b.t. het eigen cursus/lezingenpakket
  • verzorgen van de correspondentie rondom de organisatie van het eigen cursussen- en lezingenpakket (hiervoor werken wij met standaardbrieven en -documenten)
  • Het verwelkomen van cursisten tijdens hun eerste les of lezing. En indien van toepassing ook bij de laatste les (voornamelijk bij langere cursussen) aanwezig zijn.
  • Mee denken over de promotie van onze cursus- en lezingenprogramma bij onze toekomstige cursisten in het algemeen en de cursussen waar u verantwoordelijk voor bent in het bijzonder.
  • Eventueel aanspreekpunt zijn voor onze cursuslocaties

Het merendeel van de werkzaamheden is vanuit huis uit te voeren. Vooral de maanden januari tot en met mei zijn drukke maanden voor onze coördinatoren. In deze maand wordt het cursus- en lezingenprogramma voor het komende jaar opgezet. In deze periode zal je meer tijd kwijt zijn aan de werkzaamheden voor de VUN.

Voor deze functie zoeken wij een enthousiast persoon, die graag met mensen omgaat, het leuk vindt om samen met de docenten de cursussen te regelen en die bereid is zich vrijwillig in te zetten voor de VUN.

Uw ervaring en competenties

Bestuurservaring is een pre, maar niet noodzakelijk. Goede beheersing van de Nederlandse taal en goede contactuele eigenschappen zijn wel belangrijk. Je bent organisatorisch sterk en maakt graag nieuwe contacten. Je hebt een brede algemene interesse.

Wordt jij onze nieuwe coördinator? Of heb je nog vragen over deze functie? Stuur dan een e-mail naar: secretariaat@vu-nijkerk.nl

Wie zijn wij?
Het bestuur van de Volksuniversiteit Nijkerk bestaat op dit moment uit 6 vrijwillige bestuursleden en kent de volgende functies:

• Voorzitter
  • Penningmeester
  • Secretaris
  • Cursuscoördinatoren

Volksuniversiteit Nijkerk ziet het als uitdaging, om elk jaar weer een leuk, fris en breed aanbod te organiseren voor onze cursisten. Waarbij een goede kwaliteit en een goede organisatie rondom onze cursussen en lezingen een belangrijk aspect is.

Voorzitter, penningmeester en secretaris vormen samen het dagelijks bestuur. De bestuursleden treden aan voor minimaal 3 jaar.

Zoals vaak het geval, vrijwillig is niet geheel vrijblijvend. Welke inzet wordt van u als bestuurslid van de VUN verwacht:

• circa 1 x per maand aanwezig zijn bij de bestuursvergadering (schoolvakanties niet)
  • 1 x per jaar aanwezig zijn bij informatiebijeenkomst van de VUN (eind augustus / begin september)
  • Bereidheid om aanwezig te zijn bij (promotie)activiteiten waar de VUN aan deelneemt (b.v. seniorenbeurs/taalhuis/regio vergaderingen)
  • Actief meedenken en promoten van onze cursussen en lezingen
  • Specifieke activiteiten die bij uw functie binnen ons bestuur horen, o.a.:
  • extra vergaderingen dagelijks bestuur
  • afspraken met (nieuwe) docenten
  • jaarverslagen maken
  • kascommissie vormen

Van februari t/m mei is voor ons een drukke periode, want dan bereiden wij het volgende cursusjaar voor. Algemene taken voor alle bestuursleden zijn:

• Werven van adverteerders voor onze cursusprogrammaboekje