Cursuscoördinator

Vacature overzicht » Cursuscoördinator
Geplaatst door VUN (Volksuniversiteit Nijkerk)
Plaats Vanuit huis en regelmatig vergaderen op (wisselende) locatie
Categorie Educatie
Kunst, cultuur en creatief werk
Competenties Systematisch werken
Betrouwbaarheid tonen
Communiceren
Al doende leren

Als coördinator bent u het eerste aanspreekpunt voor onze docenten en cursisten. Elke van onze coördinatoren heeft een deel van ons aanbod onder zijn/haar hoede.

U bent het gezicht van de VUN richting onze cursisten en docenten. U heet hen o.a. welkom tijdens hun eerste les of lezing.

Naast de algemene activiteiten zoals hierboven genoemd, bent u verantwoordelijk voor de volgende activiteiten:

• Zorg dragen voor en mede samenstellen van het cursussen- en lezingenprogramma van de VUN door het:
    • vinden van en afspraken maken met docenten en gastsprekers voor het geven van cursussen en lezingen;
    • bijhouden van het aantal inschrijvingen voor het eigen cursus/lezingenpakket (algemene administratie van de inschrijvingen loopt bij het secretariaat);
    • te woord staan van cursisten en docenten (per mail, telefonisch of tijdens informatiedagen en de eerste les) m.b.t. het eigen cursus/lezingenpakket;
    • verzorgen van de correspondentie rondom de organisatie van het eigen cursussen- en lezingenpakket (hiervoor werken wij met standaardbrieven en -documenten).
  • Het verwelkomen van cursisten tijdens hun eerste les of lezing. En indien van toepassing ook bij de laatste les (voornamelijk bij langere cursussen) aanwezig zijn;
  • Meedenken over de promotie van ons cursus- en lezingenprogramma bij onze toekomstige cursisten in het algemeen en de cursussen waarvoor u verantwoordelijk bent in het bijzonder;
  • Eventueel aanspreekpunt zijn voor onze cursuslocaties.

Het merendeel van de werkzaamheden is vanuit huis uit te voeren. Vooral de maanden januari tot en met mei zijn drukke maanden voor onze coördinatoren. In deze maand wordt het cursus- en lezingenprogramma voor het komende jaar opgezet. In deze periode zal u meer tijd kwijt zijn aan de werkzaamheden voor de VUN.

Voor deze functie zoeken wij een enthousiast persoon, die graag met mensen omgaat, het leuk vindt om samen met de docenten de cursussen te regelen en die bereid is zich vrijwillig in te zetten voor de VUN.

Uw ervaring en competenties
Bestuurservaring is een pre, maar niet noodzakelijk. Goede beheersing van de Nederlandse taal en goede contactuele eigenschappen zijn wel belangrijk. Je bent organisatorisch sterk en maakt graag nieuwe contacten. Je hebt een brede algemene interesse.

De VUN
De VUN bestaat uit vrijwilligers die samen met docenten uit de regio een laagdrempelig cursus- en lezingenprogramma willen realiseren voor de inwoners van Nijkerk en omgeving

Binnen het bestuur kennen wij de volgende functies:

• Voorzitter
  • Penningmeester
  • 1e secretaris
  • 2e secretaris
  • Cursus Coördinatoren

Ondanks dat het bestuur uit vrijwilligers bestaat, dient u wel rekening te houden met een beschikbaarheid van een aantal uur per week. Het aantal uren is flexibel verspreid over het cursusseizoen.  Daarnaast verwachten wij van onze bestuursleden dat zij aanwezig zijn bij:

• de VUN informatiebijeenkomst in september;
  • de maandelijkse bestuursvergadering (niet in de zomervakantie);
  • diverse events voor promotionele activiteiten.

Daarnaast vragen wij alle bestuursleden om gezamenlijk onze adverteerders te benaderen voor plaatsing van een advertentie de informatiegids.

De bestuursleden treden aan voor minimaal 3 jaar.

U mag bij interesse in een specifieke rol dit natuurlijk altijd aangeven. In overleg worden elk jaar de rollen binnen het bestuur verdeeld.