•   Contact vrijwilliger

    Contact vrijwilliger

 
Print Friendly
Vacature overzicht » Contact vrijwilliger

Beschrijving

Woonzorgcentrum Amaris Arkemheen zoekt vrijwilligers die individueel een bezoek willen brengen aan onze bewoners. Vooral voor onze mannelijke bewoners zoeken we heren als vrijwilliger. Gezelligheid afleiding, een praatje, eventueel in de tuin wat drinken of een wandelrondje (met rolstoel). Inleven en kunnen luisteren zijn belangrijke eigenschappen. Vrijwilligerswerk waardeert Arkemheen zeer. Vanzelfsprekend bieden zij u ondersteuning.

Wat zijn de taken:

  • in overleg met de organisatie contact leggen met een bewoner die dit graag wil.
  • In het contact luisteren waar de behoefte ligt en daar op inspelen.
  • Kunnen omgaan met het ouder worden en de beperkingen die daarbij steeds meer meespelen
  • bewoners stimuleren samen buiten op het terras/tuin te gaan zitten bij goed weer, in het restaurant wat te drinken of samen even naar buiten te gaan voor een kleine wandeling.
  • bewoners ophalen uit hun appartement en een rolstoel kunnen duwen
  • Geduld hebben in het opbouwen van het contact en flexibel zijn bij de afspraken.

 

Alleen geregistreerde leden kunnen reageren op vacatures.
Op zoek naar vrijwilligerswerk? Neemt u gerust eens een kijkje op onze vacaturebank. Hierop vindt u tal van vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. En het zijn niet alleen vacatures om voor mensen te zorgen, maar ook als u een bestuursfunctie zoekt of liever wat met kinderen doet of van organiseren houdt, vindt u er vele interessante vacatures. Als organisatie is het mogelijk om zelf uw vacature op de vacaturebank te plaatsen. Neemt u hiervoor contact op met Sigma en vraag naar de mogelijkheden. We leggen het u graag uit. Ook is de vacaturebank geschikt voor individuele hulpvragen. Met andere woorden: u bent niet van een organisatie maar u heeft persoonlijk een hulpvraag en zoekt daar een vrijwilliger, een maatje, voor. We informeren u graag over de  mogelijkheden. Vraag er gerust naar.