• Uitnodiging inspiratiebijeenkomst: mogelijkheden door vrijwilligerswerk

    Uitnodiging inspiratiebijeenkomst: mogelijkheden door vrijwilligerswerk

 
Print Friendly

5 maart 2018


Mensen met een beperking willen graag mee doen in de samenleving, maar weten niet altijd hoe. Het ServicePunt van Sigma Nijkerk helpt mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij vrijwilligerswerk. Inmiddels zijn er rond de 60 mensen, via het ServicePunt, vrijwilligerswerk aan het doen.

‘In de gemeente Nijkerk lopen we voor op andere gemeenten in Nederland. We doen hier al veel om iedereen een kans te geven om mee te doen in de samenleving’ aldus Marloes van Est, Coördinator van het ServicePunt. ‘Toen ik twee jaar geleden bij Sigma begon, was het veel moeilijker om mensen met een beperking te plaatsen. Tegenwoordig staan steeds meer organisaties staan open om een plek te bieden aan mensen die extra ondersteuning nodig hebben’. ‘Een hele mooie ontwikkeling dus, maar het kan altijd beter’ vinden Wendy van Wee van het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Sigma en Marloes van Est.

Daarom wordt er op donderdag 22 maart van 15.00 tot 17.00 uur een inspiratiebijeenkomst georganiseerd in het Leescafé van de Bibliotheek te Nijkerk. De vrijwilligers zelf, begeleiders en vrijwilligersorganisaties komen tijdens deze bijeenkomst aan het woord. Het doel is, om inzichtelijk te krijgen wat de ervaringen tot nu zijn en hoe we in de gemeente Nijkerk er samen voor kunnen zorgen dat ook mensen met een beperking een passende vrijwilligersplek vinden.

Wilt u hier ook over meepraten en denken? U bent van harte welkom. Meld u aan vóór 15 maart.