• Nieuwe versie Niet Pluis kaart uitgereikt

    Nieuwe versie Niet Pluis kaart uitgereikt

 
Print Friendly

17 februari 2023


Door wethouder Audrey Rohen is vandaag de nieuwe versie van de Niet Pluis kaart uitgereikt aan organisaties die gevestigd zijn in het pand van de Bibliotheek Nijkerk, &Entree. Diverse vrijwilligers, inwoners en beroepskrachten ontvingen de kaart van de wethouder.

Volgens Bert de Graaf van de Unie van Vrijwilligers biedt de kaart hou vast om niet-pluis gevoelens te signaleren en bespreekbaar te maken. Samen met de gemeente, verzorgde Sigma de inhoud van de Niet Pluis kaart.

Wat is de Niet Pluis kaart?

In contact met iemand kun je een ‘niet-pluis’ gevoel krijgen. Je maakt je zorgen om iemand, maar je weet niet precies waarom. Een niet-pluis gevoel kan een signaal zijn dat er iets aan de hand is met iemands lichamelijke of geestelijke gezondheid. Het is daarom belangrijk om iets te doen met niet-pluis gevoelens.

Op de kaart staat een aantal voorbeelden, die helpen om te onderzoeken welke zorgen je hebt, wat je kunt doen en met wie je contact kunt opnemen.

De Niet Pluis kaart wordt de komende dagen verspreid bij (vrijwilligers) organisaties, gezondheidscentra  en sportverenigingen.

Via de volgende link is de kaart te downloaden: Niet-Pluis-kaart 2023