• Feestelijk programma tijdens de Seniorenweek

    Feestelijk programma tijdens de Seniorenweek

 
Print Friendly

1 september 2023


Van 29 september tot en met 8 oktober kunt u als senior deelnemen aan feestelijke activiteiten in de gemeente Nijkerk, die bijna allemaal kosteloos worden aangeboden.

“De Nationale Ouderendag is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds om senioren extra in het zonnetje te zetten. Ouder worden doe je samen. De Nationale Ouderendag wordt dit jaar op 6 oktober gevierd.

Sigma heeft het initiatief genomen om ook in de gemeente Nijkerk de Nationale Ouderendag te vieren. Samen met Nijkerk Sportief en Gezond, de Unie van Vrijwilligers, de Bibliotheek, de Volksuniversiteit, Ouderenbond PCOB en Welzijn Ouderen Hoevelaken (SWO) is er een prachtig activiteitenprogramma tot stand gekomen van niet een dag, maar zelfs een hele week!” vertelt Liselotte Brinkhuis, organisator van de week en Consulent Senioren bij Sigma, enthousiast.

Liselotte roept zoveel mogelijk senioren op om mee te doen. “Ontmoeten, bewegen en meedoen is ontzettend belangrijk en gezond, helemaal wanneer je ouder wordt. Het ouder worden mag ook gevierd worden en dat doen we tijdens deze week. We hopen inwoners op deze manier leuke activiteiten aan te bieden, waarbij zij in het zonnetje worden gezet. Dat verdienen ze”.

Met verschillende activiteiten verdeeld over de drie woonkernen is er een ruim aanbod aan activiteiten, die goed bereikbaar zijn.

Wethouder Audrey Rohen zal vrijdagavond 29 september de Seniorenweek officieel openen, waarna de voetjes van de vloer gaan tijdens de vintage dansavond Let`s twist again!

Tijdens de Nationale Voorleeslunch op vrijdagochtend 6 oktober in de Bibliotheek Nijkerk, komt Burgemeester Renkema het Nationale Voorleesverhaal van Ronald Giphart voordragen.

Het programma voor de Seniorenweek is verkrijgbaar bij alle locaties van de Bibliotheek in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk of is te downloaden via de website van Sigma: www.sigma-nijkerk.nl/seniorenweek

De Seniorenweek is financieel mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de Van den Tweel Foundation en Bokkers Catering.

Flyer Programma Seniorenweek 2023