• Alzheimer Café: ‘Heb ik dementie?’

    Alzheimer Café: ‘Heb ik dementie?’

 
Print Friendly

23 augustus 2019


Op maandag 2 september begint het nieuwe seizoen van het Alzheimer Café. Er is dan een informatieavond waarin een huisarts komt vertellen over zaken die spelen rondom de diagnose dementie. Deze bijeenkomst is speciaal bestemd voor mensen met geheugenproblemen, hun partners, familieleden, vrienden, vrijwilligers en hulpverleners. In een informele sfeer wordt gesproken over de eerste signalen die kunnen wijzen op een vorm van dementie.

Huisarts Mathilde Overvest van praktijk Parklaan te Hoevelaken is de gastspreker. Zij zal vanuit haar deskundigheid en ervaring vertellen over signalen die kunnen wijzen op een vorm van dementie. Ook licht ze toe wat de rol van de huisarts is als een patiënt met het gevoel dat er iets ‘niet pluis’ is op het spreekuur komt.

Zij vertelt wat de huisarts en andere hulpverleners kunnen betekenen. Ook geeft zij informatie over onderzoeken die nodig zijn om een juiste diagnose te kunnen stellen. Daarnaast geeft zij aan hoe een huisarts om gaat met de zorgen van mantelzorgers. Er is voor alle aanwezigen uiteraard ook gelegenheid om vragen te stellen.

De avonden van het Alzheimer Café zijn gratis te bezoeken en bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor het besproken onderwerp.

De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en vindt plaats in het gebouw van InteraktContour, Oranjelaan 79 te Nijkerk.
Voor meer informatie kunt u bellen met 033-2474830 of www/alzheimer-nederland.nl/nwveluwe.