Direct naar content
Senioren Mantelzorg 07 mei 2024

Vertelvoorstelling Rouw en Trouw

Kan ik je helpen?

Alie Hooijer | Consulent Mantelzorg

Geïnspireerd door haar werk heeft de Nijkerkse Tanja Viveen-Molenaar, theoloog en inmiddels 20 jaar werkzaam als geestelijk verzorger in de ouderenzorg, de vertelvoorstelling Rouw en Trouw: verhalen uit het verpleeghuis, gemaakt.

In deze voorstelling staan twee verpleeghuisbewoners centraal. Eén van hen heeft een beroerte doorgemaakt, de ander heeft dementie. Hun verhalen worden vanuit verschillende perspectieven verteld; de verteller, de ouderen én hun kinderen vertellen hun verhaal. Het zijn verhalen van ouder worden, verdriet en vervreemding, maar het zijn ook verhalen van verbinding, kracht, nabijheid en humor. De voorstelling vormt uiteindelijk één geheel waarin gesproken woord en muziek elkaar afwisselen.

Op dinsdagavond 28 mei zal Tanja Viveen-Molenaar optreden in het Veense Hart aan de Van Noortstraat in Nijkerkerveen. Deze voorstelling wordt aangeboden door Sigma aan iedereen die zich in bovenstaande herkent, mantelzorger, oudere of overige geïnteresseerde. Inloop is vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur gaat het programma van start. Na de voorstelling is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen onder het genot van een drankje en zullen we uiterlijk 21.00 uur afsluiten.

Opgeven kan tot uiterlijk 21 mei via reserveren@sigma-nijkerk.nl of via het algemene nummer van Sigma: 033-2474830.