Direct naar content

Burennetwerk

Kan ik je helpen?

Mieke van Beers | Consulent Vrijwilliger thuis

Burennetwerk

Buren kunnen onderling een goed vangnet voor elkaar zijn. Wie zijn buren kent voelt zich gelukkiger, veiliger en minder eenzaam blijkt uit onderzoek.

Er zijn inwoners die af en toe wel wat hulp kunnen gebruiken, bijvoorbeeld bij een klein klusje, praatje of vervoer. Voor jou is het misschien een kleine moeite, maar voor de ander een groot gebaar.

Inwoners die gebruikmaken van het Burennetwerk, hebben vaak een klein netwerk of familie en vrienden die niet in de buurt wonen.

Binnen het Burennetwerk van Sigma zijn buren actief die iets voor een buurtgenoot willen betekenen. Wil je meedoen aan het Burennetwerk? Dan kun je via deze link jouw gegevens en voorkeuren van klussen doorgeven: Link naar aanmeldformulier

Op het moment dat er bij Sigma een vraag binnenkomt voor een inwoner uit jouw wijk, dan zullen we contact met je opnemen om de vraag voor te leggen. In overleg bespreken we of de vraag passend is om uit te zetten in de buurt of dat je hier zelf mee aan de slag wil gaan.

Hulp nodig

Het kan zijn dat je zelf graag hulp zou willen van een buur. Je kunt contact met Sigma opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Samen met een medewerker van Sigma bespreek je of de inzet van een buur passend is.