Direct naar content

Vrijwilligerswerk+

Kan ik je helpen?

Hetty de Jongh | Consulent Vrijwilligerswerk+

Vrijwilligerswerk+

Iedere inwoner van de gemeente Nijkerk die extra ondersteuning nodig heeft bij het zoeken en/of doen van vrijwilligerswerk, kan terecht bij onze dienst: Vrijwilligerswerk+.

Heb je een burn-out (gehad), een licht verstandelijke- of lichamelijk beperking, psychische problemen, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of iets anders waardoor het belangrijk is dat er met je met je meegekeken wordt welke plek er goed bij je past? Dan kan een medewerker van Sigma je hier verder mee helpen. Belangrijk is dat het doen van vrijwilligerswerk een succeservaring wordt!

Ook kan onze medewerker je helpen bij het vinden van een geschikte vrijwilligersplek, wanneer je wilt oefenen met de Nederlandse taal. Hierin is het wel belangrijk dat je basis Nederlands spreekt.

Hoe werkt het?

Eerst kijken we samen wat voor soort vrijwilligerswerk je het meeste aanspreekt. Waar liggen je interesses, waar ben je goed in en waar word je blij van? Hoeveel uur ben je inzetbaar en op welke dagen zou je wat willen doen? Moet de organisatie waar je vrijwilligerswerk gaat doen ergens rekening mee houden? Dit bespreken we allemaal met elkaar.

Nadat we deze punten met elkaar besproken hebben, komen we tot een plek die het beste bij je past. De medewerker van Sigma informeert bij deze vrijwilligersorganisatie of je langs kunt komen voor een kennismaking. Zo ja, dan kan de medewerker van Sigma eventueel met je mee. Dat hoeft niet. Je kunt ook alleen gaan of indien je een begeleider hebt, dit samen met je begeleider oppakken. Is er geen plek voor je bij de organisatie of klikt het niet? Dan zoeken we verder naar een andere geschikte plek.

Wanneer je start met het doen van vrijwilligerswerk, dan kan de medewerker van Vrijwilligerswerk+, indien wenselijk, op de achtergrond aanwezig blijven voor vragen, ondersteuning en evaluaties.