Vrijwilligers voor Klik & Tik

Categorie Educatie
Volwassenen

Vrijwilligers voor Klik & Tik Nijkerk en Hoevelaken gezocht

Met de online cursus Klik & Tik leren deelnemers de basisvaardigheden van computergebruik, internet en digitale toepassingen waaronder Sociale Media.

Klik & Tik
Sommige deelnemers aan de cursus hebben nog nooit met een computer gewerkt, anderen voelen zich niet zeker genoeg om zonder begeleiding het internet op te gaan. Voor die ondersteuning zoekt de bibliotheek nu vrijwilligers.  Vrijwilligers die het fijn vinden om anderen te helpen om hen zelfstandiger te laten worden met de computer en die met rust en enthousiasme kunnen begeleiden.  De cursisten oefenen op computers van de bibliotheek of met een eigen laptop of tablet. Van de vrijwilliger wordt verwacht dat hij/zij de lesstof kan uitleggen op het niveau en tempo van een beginnende computergebruiker

Werktijden: De cursus wordt gegeven op donderdagochtend.

Er zijn echter meer aanmeldingen en de bibliotheek wil graag ook op andere momenten een tweede en eventueel derde cursus starten.
Verder wordt er gekeken naar een mogelijkheid om dit ook in de bibliotheek Hoevelaken te organiseren.

Dit ga je doen:
- Je ontvangt de deelnemers en zorgt voor een prettige sfeer tijdens de cursus
- Je ondersteunt de deelnemers bij de online lessen; de deelnemers werken in hun eigen tempo en op hun eigen niveau
- Je maakt de deelnemers computervaardig: van het aanzetten van de computer en het typen van tekst tot het downloaden, opslaan en verzenden van bestanden.
- Je leert deelnemers hoe sociale media werken en hoe ze een profiel kunnen aanmaken.
Ben je liever alleen ondersteunend bezig voor de cursusleider, dan is dit ook bespreekbaar.

Dit breng je mee:
- Je bent digitaal vaardig, je hebt affiniteit met internet en met sociale netwerken en kunt daar zelf goed de weg in vinden
- Je bent enthousiast en communicatief
- Je bent sociaal vaardig, hebt humor en geduld, je bent geïnteresseerd in mensen en hebt affiniteit met de doelgroep
- Je bent bereid wekelijks een paar uur ondersteuning te bieden

Dit biedt de bibliotheek:
- Uitdagend en zingevend vrijwilligerswerk
- Een plezierige werkomgeving
- Indien noodzakelijk relevante digitale bijscholing
- Een gratis lidmaatschap van de bibliotheek