Vrijwilliger werkplaats Gered Gereedschap

Geplaatst door Stichting Gered Gereedschap Nijkerk
Plaats Nijverheidsstraat 7 Nijkerk
Categorie Praktische klussen

Gered Gereedschap zoekt vrijwilligers die in de werkplaats ingezamelde oude gereedschappen  opknappen. Het gaat om gereedschap voor timmerlieden, metselaars, automonteurs, loodgieters, elektriciens, metaalbewerkers, kleermakers en schoenmakers.

De vrijwilligers hebben meestal ook in een van deze beroepen gewerkt maar je kan ook een bepaalde handigheid hebben in klus- of opknapwerk. Men werkt één of meerdere dagdelen, ‘s morgens en/of ’s middags. De werkzaamheden  bestaan uit het stralen, polijsten, schuren en schilderen van het gereedschap en eventueel weer in elkaar zetten. Er wordt gewerkt in een kleine groep. Alle opgeknapte gereedschappen worden naar scholen in Afrika verzonden. De leerlingen daar krijgen na hun vakopleiding het gereedschap mee zodat ze, na hun opleiding, direct aan de slag kunnen.

Voor meer informatie kun je kijken op de website: www.geredgereedschapnijkerk.nl

Voor een kijkje in de werkplaats click naar