Voorzitter (vrijwilliger)

Vacature overzicht » Voorzitter (vrijwilliger)
Geplaatst door Speel-o-theek Pinoccio Nijkerk
Plaats Speelotheek Pinoccio, gehuisvest in de Bibliotheek te Nijkerk
Categorie Bestuurswerk
Competenties Systematisch werken
Probleem oplossen
Communiceren
presentatie

Wil jij je talenten inzetten voor een kleine stichting met een leuke groep vrijwilligers in een speelotheek die bovendien onlangs tweede werd in de verkiezing speelotheek van het jaar van de VSN? Dan is dit je kans! Stichting Speelotheek Pinoccio is namelijk op zoek naar een nieuwe voorzitter. Na 10 jaar de kar getrokken te hebben vinden zowel de voorzitter als de penningmeester het tijd om per 1 januari 2020 het stokje over te dragen.

Wat ga je doen?
Als voorzitter ben je eerder de spin in het web dan de baas van de stichting. Je bent goed op de hoogte van wat er speelt binnen de speelotheek en je mag je overal mee bemoeien ;) Jij bent degene die de grote lijnen bewaakt en zorgt dat alles goed loopt.
- Je bent samen met de penningmeester, secretaris en eventuele algemene bestuursleden het dagelijks bestuur van de speelotheek
- Je leidt bestuursvergaderingen en zorgt voor goede besluitvorming
- Je coördineert de bestuurstaken
- Je bent verantwoordelijk voor het beleid
- Je vertegenwoordigt de speelotheek
- Je onderhoudt contacten met de gemeente en de rest van ons netwerk, waaronder onze sponsoren

Herken je je hierin?
- je bent enthousiast
- je bent goed met mensen
- je kunt delegeren
- je bent een sterke netwerker die gemakkelijk een praatje aanknoopt
- je kan goed luisteren
- je bent besluitvaardig
- je bent communicatief sterk
- je kunt bemiddelen

Hoeveel tijd kost het?
Het voorzitterschap kost je gemiddeld 4 tot 8 uur per maand. Er zijn ongeveer 6 bestuursvergaderingen per jaar. Daarnaast zijn er gedurende het jaar diverse activiteiten waar je als voorzitter bij betrokken bent, zoals de MaS-markt, de promotiemarkt van de bibliotheek en NLDoet.

Waarom zou je het doen?
- omdat het superleuk en gezellig is
- omdat je nieuwe mensen leert kennen
- omdat je jezelf verder kunt ontwikkelen
- omdat je het lidmaatschap van de speelotheek van ons kado krijgt

Wil je meer weten?
Kom dan eens langs! Je kunt ons ook mailen op info@speelotheekpinoccio.nl of bellen op 06 50 89 11 51. Voor meer informatie kun je natuurlijk ook eerst op onze website kijken (https://www.speelotheekpinoccio.nl/vrijwilliger-worden/) of dit document doorlezen waarin wij ons voorstellen: https://www.speelotheekpinoccio.nl/wp-content/uploads/2019/10/Presentatie-SOT-2019.pdf.