•   Taalvrijwilligers gezocht voor het Taalhuis op School

    Taalvrijwilligers gezocht voor het Taalhuis op School

 
Print Friendly
Vacature overzicht » Taalvrijwilligers gezocht voor het Taalhuis op School
Geplaatst door Bibliotheek Nijkerk | Taalhuis op School
Plaats Basisscholen in Nijkerk en Hoevelaken
Vacature type Organisatie
Categorie Educatie
Type vrijwilliger Volwassenen
Competenties Communiceren
Toepassen taal en rekenen
Al doende leren

Beschrijving

GEZOCHT:
Taalvrijwilligers die willen helpen bij het “Taalhuis op School” in Nijkerk.
Het Taalhuis op School is actief bij de volgende basisscholen: Het Baken, De Koningslinde, de Maranathaschool en de Oranje Nassau in Nijkerk en de Horizon in Nijkerkerveen.

Momenteel zoekt Het Taalhuis op School dringend vrijwilligers voor twee nieuwe locaties in Hoevelaken en een locatie in Nijkerk.

De taalvrijwilliger werkt met een groep van ongeveer 2 à 3 ouders die ondersteuning nodig hebben bij het leren van de Nederlandse taal, gericht op onderwerpen die verband houden met school en kinderen.

U hoeft het niet alleen te doen, u krijgt ondersteuning van de coördinator van het Taalhuis op School. En vaak zijn er meerdere taalvrijwilligers op een school zijn, zodat u kunt samenwerken.

De coördinator van het Taalhuis op School ondersteunt de taalvrijwilligers en deelnemers met materiaal en op inhoudelijk vlak.

Een taalvrijwilliger:
Houdt van werken met taal en mensen
Kijkt samen met de coördinator naar wat de deelnemer nodig heeft
Beheerst de Nederlandse taal goed
Is een anderhalf uur per (school)week beschikbaar
U kunt de basistraining volgen (4 avonden)
Als dank voor uw inzet mag u gratis gebruik maken van een bibliotheeklidmaatschap.
Momenteel zijn er een aantal groepjes op verschillende scholen.
Het streven is om het komende half jaar op nog 4 andere scholen een oudergroep op te zetten.

De ‘lessen’ vinden plaats op dinsdag of woensdag en duren inhoudelijk ongeveer 1,5 uur met wellicht wat extra tijd om samen koffie te drinken. In de schoolvakanties is het Taalhuis op School gesloten en gaan de lessen niet door.

Alleen geregistreerde leden kunnen reageren op vacatures.
Op zoek naar vrijwilligerswerk? Neemt u gerust eens een kijkje op onze vacaturebank. Hierop vindt u tal van vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. En het zijn niet alleen vacatures om voor mensen te zorgen, maar ook als u een bestuursfunctie zoekt of liever wat met kinderen doet of van organiseren houdt, vindt u er vele interessante vacatures. Als organisatie is het mogelijk om zelf uw vacature op de vacaturebank te plaatsen. Neemt u hiervoor contact op met Sigma en vraag naar de mogelijkheden. We leggen het u graag uit. Ook is de vacaturebank geschikt voor individuele hulpvragen. Met andere woorden: u bent niet van een organisatie maar u heeft persoonlijk een hulpvraag en zoekt daar een vrijwilliger, een maatje, voor. We informeren u graag over de  mogelijkheden. Vraag er gerust naar.