Penningmeester gezocht met cijfermatig inzicht

Vacature overzicht » Penningmeester gezocht met cijfermatig inzicht
Geplaatst door St. Jeugd- en Jongerenwerk Gem. Nijkerk
Plaats St. Jeugd- en Jongerenwerk Gem. Nijkerk
Categorie Bestuurswerk
Competenties Betrouwbaarheid tonen
Communiceren
Incasseren

Stichting Jeugd- en Jongerenwerk gemeente Nijkerk is een organisatie die jongeren van 10-18 jaar ondersteunt, begeleidt en verbindt tijdens de ontwikkeling van hun eigen ideeën op het gebied van welzijn en cultuur. Zij zetten de jongeren centraal en zorgen dat hun ideeën werkelijkheid worden en leggen hiermee de basis voor een goed jongerenklimaat in Nijkerk en Hoevelaken. Jaarlijks ondersteunen zij diverse jongerenprojecten en bieden zij jongeren coaching aan. De stichting is in 1992 opgericht en exploiteert vanaf 1993 het jongerencentrum Blits in Hoevelaken en vanaf 2008 het jongerencentrum Chill-Out in Nijkerk. Primair richt hun inzet zich op jongeren, die door welke omstandigheid dan ook, geen deel uitmaken van andere organisatorische verbanden gericht op jongeren. Zij willen voorkomen dat deze jeugd en jongeren tussen wal en schip terecht komen. Zij werken samen aan het doel dat jongeren zich gelukkig voelen en zich in Nijkerk en Hoevelaken kunnen ontplooien.

Het team

De stichting heeft zes beroepskrachten in dienst, te weten: een coördinator/jongerenwerker, vier jongerenwerkers en administratief medewerkster, waarbij de coördinator de dagelijkse leiding heeft. De stichting is aangesloten bij een administratie- kantoor voor de loonadministratie. De administratieve verwerking wordt gedaan met het Davilex pakket, waarbij de bescheiden ingevoerd worden door de administratieve medewerkster.

Wat verwachten zij?

Als penningmeester ben je, als onderdeel van het bestuur, verantwoordelijk voor het algemeen beleid, strategische beslissingen en de financiële vertaling van dit beleid. Daarnaast zorg je voor de financiële verantwoording van de activiteiten. Uiteraard heb je een goed cijfermatig inzicht, ben je bekend met boekhouden en weet je de financiën van de stichting “in control” te houden. Daarnaast heb je goede communicatieve vaardigheden en ben je (mede) verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de stichting. Uiteraard is affiniteit met de jeugd en jongeren belangrijk.

Taken & verantwoordelijkheden

• Verantwoordelijk voor het gevoerde financiële beleid

• Verantwoordelijk voor de (financiële) administratie, subsidieverantwoording en de jaarstukken.

• Het zorgen voor het goed functioneren van de stichting met behulp van de jaarplannen

• Het beheren van de liquiditeiten

Inzet

Het betreft een onbetaalde functie waarbij je rekening moet houden met een tijdsinvestering van ca 2 uur per week. De tijdsbesteding bestaat in ieder geval uit vier bestuursvergaderingen per jaar en een regelmatig overleg met de administratief medewerkster.