Klusjesman

Volwassenen
Competenties Probleem oplossen
Communiceren

Zorgerf Buiten-Land is een zorgerf voor senioren met geheugenklachten  die het erf enkele dagen per week bezoeken.  Het zorgerf bestaat uit een landelijk huis op een perceel van 2 hectare. Op dit perceel bevinden zich diverse siertuinen en een hele grote moestuin. Verder zijn er diverse dierenweiden. Op het zorgerf zijn veel verschillende dieren aanwezig zoals koeien,  paarden, kippen, eenden, katten en een hond. Ons zorgerf ligt in de polder van Nijkerk.

Het Zorgerf is op zoek naar een handige vrijwilliger die voor een aantal uren per week diverse klusjes zou willen verrichten op Zorgerf Buiten-Land.
Ze hebben geen specifieke eisen, er is in overleg veel mogelijk. Wat ze vooral belangrijk vinden is dat mensen prettig in contact zijn, positief ingesteld en het leuk vinden om vrijwilligerswerk te doen. Het Zorgerf vindt het fijn als iemand zelf initiatief neemt en zelfstandig klussen oppakt en uitvoert. Deze vrijwilligersklus leent zich ook goed voor tijdelijke inzet! Bijvoorbeeld in het voorjaar  het schoonspuiten van de terrassen en gevels, of in de herfst blad blazen. Maar ze hebben het hele jaar dergelijke klussen die vragen om gezellige en sociale helpende handen!

Op het erf zijn bezoekers met dementie, zij helpen op gepaste wijze of kijken graag naar alles wat er gebeurt. Sociale vaardigheden zijn daarom ook belangrijk!