Gastheer/gastvrouw en opruimhulp gezocht

Vacature overzicht » Gastheer/gastvrouw en opruimhulp gezocht

De Bibliotheek helpt inwoners van de gemeente Nijkerk zich te ontwikkelen, een leven lang.

Zij zoeken:
Enthousiaste vrijwilligers voor de functie van gastheer/gastvrouw en opruimhulp in (een van) de bibliotheekvestigingen.

Over de Bibliotheek:
De ambitie van Bibliotheek Nijkerk is om er, samen met haar partners, voor te zorgen dat ieder een taalvaardig is, digitaal mee kan komen en de kans heeft zich een leven lang te ontwikkelen. Dat iedereen toegang heeft tot de informatiemaatschappij en er zijn weg in kan vinden. Dat iedereen kennis kan maken met literatuur, kunst en cultuur.

Wie ben jij?
Als gastheer/gastvrouw en opruimhulp ben je een onmisbare spil in het geheel en het visitekaartje van onze locatie!

- Je ontvangt bezoekers en maakt hen wegwijs tijdens onze openingstijden.
- Je zorgt ervoor dat klanten zich prettig voelen tijdens hun verblijf bij ons.
- Het lukt jou om een warme sfeer te creëren voor de bezoekers van onze bibliotheek, je heet mensen welkom en ondersteunt klanten met vragen.
- Ook lever je een bijdrage aan het op orde houden van onze bibliotheek. Denk aan het mooi en overzichtelijk presenteren van de materialen.

Wat doe je allemaal?

- Zorgt voor een nette, gastvrije sfeer in de bibliotheek en een prettig verblijf;

- Helpt klanten verder, beantwoordt vragen en verwijst indien nodig naar een beroepskracht van de bibliotheek;
- Helpt bij het maken van aantrekkelijke displays en presentaties, volgens de afgesproken werkwijze;
- Houdt samen met het team de boekencollectie op orde door de boeken op de juiste plek (terug) te zetten;
- Geeft uitleg over het gebruik de zelfservice-apparatuur en de betaalautomaat, en helpt klanten bij het online inschrijven;
- Geeft uitleg over het gebruik van de digitale catalogus;
- Geeft informatie over (de activiteiten) van de bibliotheek;
- Mooi en overzichtelijk presenteren van de materialen.

Wat wij vragen?
- Je bent klantgericht;
- Je vindt het leuk om actief mee te denken om de service voortdurend te verbeteren;
- Je bent representatief en klantvriendelijk;
- Je bent geïnteresseerd in de wereld om je heen;
- Je beschikt over een goede conditie: de werkzaamheden zijn vooral staand en lopend;
- Je beschikt over goede digitale vaardigheden;
- Je bent bereid tot het volgen van trainingen en/of instructies, als dit voor het uitvoeren van bovenstaande nodig is;
- Je bent bereid om minimaal een dagdeel per week te werken. Bij voorkeur twee dagdelen.

Wat zij bieden!
- Een plezierige en inspirerende werkomgeving;
- Je maakt deel uit van het bibliotheekteam;
- Een goede begeleiding door een professionele bibliotheekmedewerker.
- Een gratis bibliotheekabonnement;
- Reiskostenvergoeding volgens vrijwilligersbeleid;
- Jaarlijks een gezellig en inspirerend uitje voor alle vrijwilligers met de bibliotheekmedewerkers, waaronder een Zomerborrel;
- Tevens werkervaring voor werkzoekenden.

Beschikbaarheid
Je bent, afhankelijk van de vestiging van waaruit je werkt, bij voorkeur beschikbaar op één of twee van onderstaande dagdelen:

Nijkerk: dinsdagavond tot 20.30 uur en vrijdagavond tot 20.30 uur