•   Gastdocent basisonderwijs (vrijwillig) Rode Kruis

    Gastdocent basisonderwijs (vrijwillig) Rode Kruis

 
Print Friendly
Vacature overzicht » Gastdocent basisonderwijs (vrijwillig) Rode Kruis
Geplaatst door Rode Kruis Gelderland
Vacature type Organisatie
Categorie Organiseren en coördineren
Type vrijwilliger Volwassenen

Beschrijving

Kom in actie voor het Rode Kruis

Vind jij het leuk om gastlessen te verzorgen in het primair onderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie?

In het team van het Rode Kruis is plaats voor gastdocenten die samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten verzorgen. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteiten voor basisscholen behandelen onderwerpen als aardbevingen, overstromingen, extreme hitte en EHBO.

Het educatieteam houdt zich bezig met het geven van gastlessen en activiteiten met als doel: het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren.

Wat ga je doen?

Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO skills voor jou” en onze nieuwste activiteit: ´de Pleisterrace”. Kijk voor een indruk van onze gastlessen op onze website: lesmateriaal voor het basisonderwijs

  • Je verzorgt minimaal 8 gastlessen per jaar in jouw regio.
  • Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs, samen met een collega-vrijwilliger. Incidenteel kun je (als je dit wilt) ook ingezet worden op speciale activiteiten van sportverenigingen, scouting, kindervakantieweken en bij evenementen.

Wie ben jij?

  • Je vindt het leuk om voor een groep te staan, ervaring met lesgeven is een pré.
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep (leerlingen van 8-12 jaar).
  • Je bent regelmatig tijdens schooltijden beschikbaar.
  • Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal.
  • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis.

Wat kun je van het Rode Kruis verwachten?

Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed, volg je eerst enkele online modules en één of meer trainingen op een locatie in de regio. Naast het lesinhoudelijke deel is er ook aandacht voor EHBO en didactiek. Ook zijn er periodieke regiobijeenkomsten met de andere vrijwilligers uit het team.

Geïnteresseerd?

Spreekt jou deze functie aan en wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Vul dan onderstaande aanmeldingsformulier in.

Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen zij om de hoek – en ver weg. Dat doen ze vanuit hun hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen zij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Zij werken wereldwijd vanuit zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Samen maak je een verschil!

Alleen geregistreerde leden kunnen reageren op vacatures.
Op zoek naar vrijwilligerswerk? Neemt u gerust eens een kijkje op onze vacaturebank. Hierop vindt u tal van vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. En het zijn niet alleen vacatures om voor mensen te zorgen, maar ook als u een bestuursfunctie zoekt of liever wat met kinderen doet of van organiseren houdt, vindt u er vele interessante vacatures. Als organisatie is het mogelijk om zelf uw vacature op de vacaturebank te plaatsen. Neemt u hiervoor contact op met Sigma en vraag naar de mogelijkheden. We leggen het u graag uit. Ook is de vacaturebank geschikt voor individuele hulpvragen. Met andere woorden: u bent niet van een organisatie maar u heeft persoonlijk een hulpvraag en zoekt daar een vrijwilliger, een maatje, voor. We informeren u graag over de  mogelijkheden. Vraag er gerust naar.