Docent Digisterker

Communiceren
Toepassen taal en rekenen
Adres Frieswijkstraat 99

Bibliotheek gemeente Nijkerk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om de cursus Digisterker te gaan verzorgen.

Tijdens deze cursus wordt geleerd om te werken met de digitale overheid en is bedoeld om mensen die minder digitaal vaardig zijn te ondersteunen (specifiek voor de doelgroep vluchtelingen/statushouders/laaggeletterden).

Taken van de docent:

• Het verzorgen van 4-6 bijeenkomsten van 2 uur per cursus en deze voorbereiden (al het cursusmateriaal is digitaal beschikbaar incl. Powerpoint, voorbeelden etc.)
  • Beschikbaar om een cursus meerdere keren te geven

Wat wij vragen:

• Affiniteit met internet en de e-overheiddienstverlening en daar zelf goed de weg in kunnen vinden
  • Goede communicatieve en presentatievaardigheden
  • Kunnen werken met een kleine groep (max 6) digitaal minder (taal)vaardige deelnemers
  • Belangstelling en interesse voor de doelgroep en de onderwerpen
  • Bereidheid om zich te conformeren aan de gedragsregels voor Digisterker-docenten i.v.m. privacy en veiligheid

Wat wij bieden:

• Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een leuk team van bibliotheekcollega’s
  • Goede begeleiding
  • Gratis bibliotheekabonnement