Coördinator VoorleesExpress

Competenties Communiceren
Adres Frieswijkstraat 99

Vacature Coördinator VoorleesExpress
De VoorleesExpress helpt gezinnen bij de taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen van 2-8 jaar. Wil je meewerken om dit mogelijk te maken? Meld je dan aan als coördinator. Je begeleidt dan 2-5 voorlezers gedurende 20 weken.

Het voorlezen gebeurt wekelijks aan huis. Als voorleescoördinator ga je naar nieuwe gezinnen toe voor een intakegesprek. Wanneer een voorlezer gekoppeld is aan een gezin, houd je af en toe contact om te horen hoe het gaat.
Samen met de voorlezers en de ouders zoek je naar een manier om het taalaanbod in huis te vergroten.
Je helpt de projectleider van de VoorleesExpress wanneer er een bijeenkomst voor de voorlezers wordt georganiseerd en onderhoudt zo nodig contact met de scholen van de kinderen.

Wat biedt de bibliotheek jou:
Contacten met enthousiaste voorlezers en ouders en kinderen uit andere culturen. Je maakt deel uit van het vrijwilligersteam van de bibliotheek. Werktijden zijn in overleg, 30-60 uur per half jaar.

Wat vraagt de bibliotheek van je:
Een goede beheersing van het Nederlands, een open houding, oplossingsgerichtheid, goede communicatieve vaardigheden. We werken met een website voor coördinatoren en een app voor voorlezers. Het is fijn als je daarmee wilt werken.