•   Coördinator  VoorleesExpress

    Coördinator VoorleesExpress

 
Print Friendly
Vacature overzicht » Coördinator VoorleesExpress
Geplaatst door Bibliotheek Nijkerk
Plaats Nijkerk, Hoevelaken, Nijkerkerveen
Vacature type Organisatie
Categorie Contact en begeleiding
Organiseren en coördineren
Type vrijwilliger Volwassenen
Senioren
Competenties Communiceren
Samenwerken
Adres Frieswijkstraat 99

Beschrijving

Vacature Coördinator VoorleesExpress
De VoorleesExpress helpt gezinnen bij de taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen van 2-8 jaar. Wil je meewerken om dit mogelijk te maken? Meld je dan aan als coördinator. Je begeleidt dan 2-5 voorlezers gedurende 20 weken.

Het voorlezen gebeurt wekelijks aan huis. Als voorleescoördinator ga je naar nieuwe gezinnen toe voor een intakegesprek. Wanneer een voorlezer gekoppeld is aan een gezin, houd je af en toe contact om te horen hoe het gaat.
Samen met de voorlezers en de ouders zoek je naar een manier om het taalaanbod in huis te vergroten.
Je helpt de projectleider van de VoorleesExpress wanneer er een bijeenkomst voor de voorlezers wordt georganiseerd en onderhoudt zo nodig contact met de scholen van de kinderen.

Wat biedt de bibliotheek jou:
Contacten met enthousiaste voorlezers en ouders en kinderen uit andere culturen. Je maakt deel uit van het vrijwilligersteam van de bibliotheek. Werktijden zijn in overleg, 30-60 uur per half jaar.

Wat vraagt de bibliotheek van je:
Een goede beheersing van het Nederlands, een open houding, oplossingsgerichtheid, goede communicatieve vaardigheden. We werken met een website voor coördinatoren en een app voor voorlezers. Het is fijn als je daarmee wilt werken.

Alleen geregistreerde leden kunnen reageren op vacatures.
Op zoek naar vrijwilligerswerk? Neemt u gerust eens een kijkje op onze vacaturebank. Hierop vindt u tal van vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. En het zijn niet alleen vacatures om voor mensen te zorgen, maar ook als u een bestuursfunctie zoekt of liever wat met kinderen doet of van organiseren houdt, vindt u er vele interessante vacatures. Als organisatie is het mogelijk om zelf uw vacature op de vacaturebank te plaatsen. Neemt u hiervoor contact op met Sigma en vraag naar de mogelijkheden. We leggen het u graag uit. Ook is de vacaturebank geschikt voor individuele hulpvragen. Met andere woorden: u bent niet van een organisatie maar u heeft persoonlijk een hulpvraag en zoekt daar een vrijwilliger, een maatje, voor. We informeren u graag over de  mogelijkheden. Vraag er gerust naar.