•   Consulent - Christelijke Bibliotheek voor Blinden en slechtzienden

    Consulent - Christelijke Bibliotheek voor Blinden en slechtzienden

 
Print Friendly
Vacature overzicht » Consulent - Christelijke Bibliotheek voor Blinden en slechtzienden
Geplaatst door CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden
Vacature type Organisatie
Categorie Contact en begeleiding
Informatie en advies

Beschrijving

Helpt u uw medemens om te blijven lezen?

Nederland vergrijst en vereenzaamd. Veel ouderen krijgen ook nog eens te maken met een leesbeperking. Daardoor kan hun wereld een stuk kleiner worden. Er zijn veel mogelijkheden om toch te blijven lezen, maar lang niet iedereen weet deze hulp te vinden. Help deze mensen om te blijven lezen, zodat ze niet in een isolement terecht komen!

Wat ga je doen als consulent?
Als consulent ga je op zoek naar ouderen met een leesbeperking. Je geeft ze de informatie die ze nodig hebben om te kunnen blijven lezen, ondanks hun leesbeperking. Wanneer dat nodig is begeleid je deze mensen ook bij het aanmelden en het gebruik maken van apparatuur zoals de Daisyspeler.

Wij vragen:
Een hart voor de doelgroep
Affiniteit met lezen
Goede sociale vaardigheden
Goede communicatievaardigheden
Digitale basisvaardigheden
Presentatievaardigheden (een pré, geen vereiste)

Wij bieden:
Een training om u op weg te helpen
Goede begeleiding
Demonstratie- en promotiemateriaal
Reiskostenvergoeding
Vrijwilligersvergoeding
Een WA- en ongevallenverzekering

 

Alleen geregistreerde leden kunnen reageren op vacatures.
Op zoek naar vrijwilligerswerk? Neemt u gerust eens een kijkje op onze vacaturebank. Hierop vindt u tal van vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. En het zijn niet alleen vacatures om voor mensen te zorgen, maar ook als u een bestuursfunctie zoekt of liever wat met kinderen doet of van organiseren houdt, vindt u er vele interessante vacatures. Als organisatie is het mogelijk om zelf uw vacature op de vacaturebank te plaatsen. Neemt u hiervoor contact op met Sigma en vraag naar de mogelijkheden. We leggen het u graag uit. Ook is de vacaturebank geschikt voor individuele hulpvragen. Met andere woorden: u bent niet van een organisatie maar u heeft persoonlijk een hulpvraag en zoekt daar een vrijwilliger, een maatje, voor. We informeren u graag over de  mogelijkheden. Vraag er gerust naar.