•   Buurtbemiddelaar

    Buurtbemiddelaar

 
Print Friendly
Vacature overzicht » Buurtbemiddelaar
Geplaatst door Welzin
Plaats Nijkerk
Vacature type Organisatie
Categorie Buurtwerk
Contact en begeleiding
Type vrijwilliger Volwassenen
Senioren
Competenties Betrouwbaarheid tonen
Probleem oplossen
Communiceren

Beschrijving

Buurtbemiddeling zoekt vrijwillige buurtbemiddelaars
Ben je woonachtig in de gemeente Nijkerk en wil je vrijwillige buurtbemiddelaar worden? Dan is Buurtbemiddeling op zoek naar jou!

Rol van de bemiddelaar
Bemiddelaars zijn neutraal, zij kiezen geen partij in een conflict. De bemiddelaar brengt mensen in contact en zorgt dat de bestaande problemen bespreekbaar worden. Hij of zij leidt het gesprek in goede banen. Uiteindelijk zijn het de buren zelf die het probleem oplossen.

Vrijwilligers buurtbemiddeling
De bemiddelaars zijn vrijwilligers die een speciale training gevolgd hebben. Iedereen kan in principe bemiddelaar worden, goed kunnen luisteren is wel een belangrijke eigenschap die je moet bezitten.

Wat vraagt buurtbemiddeling van een vrijwilliger
-
Goed kunnen luisteren en een neutrale houding
- Een positieve en optimistische benadering van mensen
- Je bent in staat om tot de kern van een conflict door te dringen
- Staat open voor en respecteert mensen uit verschillende culturen
- Dringt eigen normen en waarden niet op bij een van de partijen.

Wat kan je als vrijwilliger van buurtbemiddeling verwachten
Je krijgt een training speciaal voor buurtbemiddelaar. Samenwerking met gemotiveerde buurtbemiddelaars. Goede begeleiding door de coördinator. Steeds meer ervaring met luisteren, vragen stellen, gesprekken leiden, contacten leggen en helpen herstellen. Een zinvolle aanvulling op je CV!

Werktijden: in overleg

Voor meer info zie ook  www.welzin.nl.

Alleen geregistreerde leden kunnen reageren op vacatures.
Op zoek naar vrijwilligerswerk? Neemt u gerust eens een kijkje op onze vacaturebank. Hierop vindt u tal van vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. En het zijn niet alleen vacatures om voor mensen te zorgen, maar ook als u een bestuursfunctie zoekt of liever wat met kinderen doet of van organiseren houdt, vindt u er vele interessante vacatures. Als organisatie is het mogelijk om zelf uw vacature op de vacaturebank te plaatsen. Neemt u hiervoor contact op met Sigma en vraag naar de mogelijkheden. We leggen het u graag uit. Ook is de vacaturebank geschikt voor individuele hulpvragen. Met andere woorden: u bent niet van een organisatie maar u heeft persoonlijk een hulpvraag en zoekt daar een vrijwilliger, een maatje, voor. We informeren u graag over de  mogelijkheden. Vraag er gerust naar.