Buurtbemiddelaar

Probleem oplossen
Communiceren

Buurtbemiddeling zoekt vrijwillige buurtbemiddelaars
Ben je woonachtig in de gemeente Nijkerk en wil je vrijwillige buurtbemiddelaar worden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Rol van de bemiddelaar
Bemiddelaars zijn neutraal, zij kiezen geen partij in een conflict. De bemiddelaar brengt mensen in contact en zorgt dat de bestaande problemen bespreekbaar worden. Hij of zij leidt het gesprek in goede banen. Uiteindelijk zijn het de buren zelf die het probleem oplossen.

Vrijwilligers buurtbemiddeling
De bemiddelaars zijn vrijwilligers die een speciale training gevolgd hebben. Iedereen kan in principe bemiddelaar worden, goed kunnen luisteren is wel een belangrijke eigenschap die je moet bezitten.

Wat vraagt buurtbemiddeling van een vrijwilliger
Goed kunnen luisteren en een neutrale houding
- Een positieve en optimistische benadering van mensen
- Je bent in staat om tot de kern van een conflict door te dringen
- Staat open voor en respecteert mensen uit verschillende culturen
- Dringt eigen normen en waarden niet op bij een van de partijen.

Wat kan je als vrijwilliger van buurtbemiddeling verwachten
Je krijgt een training speciaal voor buurtbemiddelaar, deze wordt in oktober gegeven. Samenwerking met gemotiveerde buurtbemiddelaars. Goede begeleiding door de coördinator. Steeds meer ervaring met luisteren, vragen stellen, gesprekken leiden, contacten leggen en helpen herstellen. Een zinvolle aanvulling op je CV!

Werktijden: in overleg

Voor meer info zie ook  www.welzin.nl.