•   Bestuurslid  (M/V)

    Bestuurslid (M/V)

 
Print Friendly
Vacature overzicht » Bestuurslid (M/V)
Geplaatst door Bibliotheek Nijkerk
Plaats Nijkerk
Vacature type Organisatie
Categorie Bestuurswerk

Beschrijving

Stichting Bibliotheken Gemeente Nijkerk is een gecertificeerde basisbibliotheek gecontracteerd door de gemeente Nijkerk om het bibliotheekwerk voor de komende jaren in de gemeente Nijkerk vorm te geven. De Bibliotheek heeft 2 fysieke vestigingen, een inleverpunt en werkt intensief op 9 basisscholen met De Bibliotheek op School. Met meer dan 11.000 leden en jaarlijks meer dan 170.000 bezoekers is De Bibliotheek dè basisvoorziening, inspiratiebron en ontmoetingsplek voor lezen, leren, informeren en participeren. De springlevende organisatie is volop in ontwikkeling en wordt duurzaam toekomstbestendig gemaakt.

Het bestuur is op zoek naar kandidaten voor de functie van Bestuurslid (m/v)
Gezien de samenstelling en leeftijdsopbouw van het bestuur, bestaat er een voorkeur voor jongere, allochtone en/of vrouwelijke kandidaten.

Profiel
• Ervaring in besturen / toezicht houden is een pré;
• In staat het beleid te bepalen, de uitvoering daarvan en de algemene gang van zaken binnen de stichting tijdig en op adequate wijze te controleren en de directie in de voorbereiding en uitvoering van het beleid met advies bij te staan;
• Mogelijk toegroeien naar de rol van voorzitter
• In staat om ten opzichte van de andere leden van het bestuur en de directie onafhankelijk en kritisch te opereren en om bij afwezigheid van de directie maatregelen te nemen om in de leiding van de stichting te voorzien;
• Bij voorkeur wonend in een van de kernen van de gemeente Nijkerk
• Teamspeler in collegiaal bestuur en samenwerkingsverbanden
• Het betreft een onbezoldigde functie (gratis lidmaatschap en kerstpakket)
• Politiek en maatschappelijk betrokken
• In staat om zes tot 10 keer per jaar tijd vrij te maken voor vergaderingen en overleg

Voor achtergrondinformatie over de bibliotheek zie:
http://www.bibliotheeknijkerk.nl/de-bibliotheek/bedrijfsinformatie.html

 

Alleen geregistreerde leden kunnen reageren op vacatures.
Op zoek naar vrijwilligerswerk? Neemt u gerust eens een kijkje op onze vacaturebank. Hierop vindt u tal van vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. En het zijn niet alleen vacatures om voor mensen te zorgen, maar ook als u een bestuursfunctie zoekt of liever wat met kinderen doet of van organiseren houdt, vindt u er vele interessante vacatures. Als organisatie is het mogelijk om zelf uw vacature op de vacaturebank te plaatsen. Neemt u hiervoor contact op met Sigma en vraag naar de mogelijkheden. We leggen het u graag uit. Ook is de vacaturebank geschikt voor individuele hulpvragen. Met andere woorden: u bent niet van een organisatie maar u heeft persoonlijk een hulpvraag en zoekt daar een vrijwilliger, een maatje, voor. We informeren u graag over de  mogelijkheden. Vraag er gerust naar.