•  2e Secretaris

  2e Secretaris

 
Print Friendly
Vacature overzicht » 2e Secretaris
Geplaatst door Volksuniversiteit Nijkerk (VUN)
Plaats Vanuit huis en regelmatig vergaderen op wisselende locatie
Vacature type Organisatie
Categorie Educatie
Kunst, cultuur en creatief werk
Type vrijwilliger Volwassenen
Senioren
Competenties Systematisch werken
Communiceren
Samenwerken
Al doende leren

Beschrijving

De Volksuniversiteit Nijkerk bestaat uit vrijwilligers die samen met docenten uit de regio een laagdrempelig cursus- en lezingenprogramma willen realiseren voor de inwoners van Nijkerk en omgeving. Zij zijn op zoek naar een 2e secretaris.

Taakomschrijving:

De 2e secretaris bij de VUN (Volksuniversiteit Nijkerk) richt zich vooral op de interne communicatie en werkzaamheden. U verzorgt de notulen en agenda. U beheert en bewaakt de uitvoering van de actiepunten van de bestuursleden.  U ondersteunt de 1e secretaris bij diverse werkzaamheden zoals het verzamelen van de informatie over de nieuwe cursussen ter realisatie van het cursusboekje en de organisatie van de informatieavond en overige events waar de VUN aan deelneemt.
Daarnaast denkt u mee over het nieuwe cursusaanbod en bent u aanwezig bij de jaarlijkse informatiebijeenkomst. Het merendeel van de werkzaamheden is vanuit huis uit te voeren. Ook denkt u mee over de promotie van onze cursussen en het programma bij onze toekomstige cursisten.

Ervaring
Ervaring als secretaresse of secretaris is een pré, maar niet noodzakelijk. Goede contactuele eigenschappen, goede beheersing van de Nederlandse taal en ervaring met Word en e-mail zijn vereist. Ervaring met Excel is een pré.

Bestuur VUN:

Binnen het bestuur kent de VUN de volgende functies:

 • Voorzitter
 • Penningmeester
 • 1e secretaris
 • 2e secretaris
 • Cursus Coördinatoren

Ondanks dat het bestuur uit vrijwilligers bestaat, dient u wel rekening te houden met een beschikbaarheid van een aantal uur per week. Het aantal uren is flexibel verspreid over het cursusseizoen.  Daarnaast verwacht VUN van haar bestuursleden dat zij aanwezig zijn bij:

 • de VUN informatiebijeenkomst in september;
 • de maandelijkse bestuursvergadering (niet in de zomervakantie);
 • diverse events voor promotionele activiteiten.

Daarnaast vraagt VUN alle bestuursleden om gezamenlijk onze adverteerders te benaderen voor plaatsing van een advertentie de informatiegids.

De bestuursleden treden aan voor minimaal 3 jaar.

U mag bij interesse in een specifieke rol dit natuurlijk altijd aangeven. In overleg worden elk jaar de rollen binnen het bestuur verdeeld.

Alleen geregistreerde leden kunnen reageren op vacatures.
Op zoek naar vrijwilligerswerk? Neemt u gerust eens een kijkje op onze vacaturebank. Hierop vindt u tal van vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. En het zijn niet alleen vacatures om voor mensen te zorgen, maar ook als u een bestuursfunctie zoekt of liever wat met kinderen doet of van organiseren houdt, vindt u er vele interessante vacatures. Als organisatie is het mogelijk om zelf uw vacature op de vacaturebank te plaatsen. Neemt u hiervoor contact op met Sigma en vraag naar de mogelijkheden. We leggen het u graag uit. Ook is de vacaturebank geschikt voor individuele hulpvragen. Met andere woorden: u bent niet van een organisatie maar u heeft persoonlijk een hulpvraag en zoekt daar een vrijwilliger, een maatje, voor. We informeren u graag over de  mogelijkheden. Vraag er gerust naar.