Vacature consulent Vrijwilligerswerk+

19 juni 2021

Sigma is de lokale welzijnsorganisatie in de gemeente Nijkerk. Sigma organiseert algemeen toegankelijke activiteiten en biedt dienstverlening op diverse vlakken. Inwoners kunnen bij Sigma terecht voor onder meer: informatie, advies en ondersteuning, bemiddeling naar passend vrijwilligerswerk, mantelzorgondersteuning, welzijnsactiviteiten, formulierenhulp, en ouderenadvies.  Wegens zwangerschapsvervanging en versterking van het team zoekt Sigma op korte termijn een ervaren:

Consulent Vrijwilligerswerk+ voor 20 – 24 uur per week.

Vrijwilligerswerk+ bemiddelt inwoners die daarbij wat extra begeleiding kunnen gebruiken naar passend vrijwilligerswerk. Het doel is om inwoners met een (tijdelijke) beperking zo goed mogelijk mee te laten doen in de samenleving, door zelf als vrijwilliger een bijdrage te leveren .

Functiebeschrijving

De consulent:

• Biedt informatie, advies en/of ondersteuning aan verwijzers, en potentiële vrijwilligers over de mogelijkheden van vrijwillige inzet
  • Zoekt een passende vrijwilligersklus voor inwoners en biedt daar zo nodig wat extra begeleiding bij,
  • Draagt zorg voor goede communicatie met alle betrokkenen, passende registratie en monitoring van de resultaten,
  • Werkt nauw samen met collega’s, vrijwilligers(organisaties), verwijzers (uit onder meer gemeente en Gezondheidscentra) en zorgorganisaties,
  • Zoekt aansluiting bij de sociale kaart van de gemeente Nijkerk, het netwerk van (in)formele zorg, het bedrijfsleven en bij de leefwereld van de inwoners van Nijkerk

Ben jij:

• Zelfstandig en initiatiefrijk,
  • Een teamspeler en in staat tot het opbouwen van relevante netwerkcontacten,
  • Georganiseerd en nauwgezet,
  • Flexibel en creatief,
  • Representatief en communicatief vaardig?

En heb jij:

• Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur Social Work, waarbij relevante werkervaring een pré is.
  • Inlevingsvermogen in de rol, positie en vragen van inwoners met een hulpvraag en de mogelijkheden van vrijwilligerswerk,
  • Kennis van de (tijdelijke) gevolgen van ziekte en diverse beperkingen
  • De competentie om goede vraagverheldering te doen en vraag en aanbod te matchen,
  • Affiniteit met of ervaring in het ondersteunen en begeleiden van vrijwilligers (met een beperking)
  • Een communicatieve, klantgerichte en resultaatgerichte instelling,
  • Inhoudelijke kennis van hulpverlening, vrijwillige inzet, diverse doelgroepen en regelgeving,

Kun jij:

• Duidelijk zijn in waar je voor staat en goed omgaan met het stellen van grenzen,
  • Omgaan met diverse belangen en de rol en positie van inwoners, verwijzers en vrijwilligers,
  • Activiteiten monitoren ten behoeve van een goede verantwoording,
  • Signaleren en daar acties en/of voorstellen aan verbinden,
  • Project- en procesmatig werken?

Sigma biedt:

• Een arbeidsovereenkomst voor een half jaar, waarbij de arbeidsvoorwaarden en betaling plaatsvinden volgens de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening (salarisschaal 8),
  • Een veelzijdige functie binnen een actieve organisatie met een open bedrijfscultuur.

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met of Jetty Reker (algemeen coördinator) via 033-2474830. Stuur je sollicitatiebrief en CV vóór 30 juni 2021 naar Sigma, t.a.v. mevrouw J. Reker. Bij voorkeur ontvangt Sigma de sollicitatiebrieven per e-mail via sollicitatie@sigma-nijkerk.nl onder vermelding van de functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.