• Stagiair gezocht!

    Stagiair gezocht!

 
Print Friendly

16 augustus 2018


Sigma is op zoek naar een stagiair. Ben jij nog op zoek naar een leuke stageplaats? Lees dan snel verder!

Je gaat als tweedejaars MWD/SPH/Social Work student aan de slag bij het Maatjesproject en het ServicePunt van Sigma. Bij het Maatjesproject worden vrijwilligers en stagiairs ingezet bij hulpvragers in de gemeente. Het gaat hierbij om een op een contact, bij de hulpvrager thuis, met een duidelijk doel voor ogen. Uitgangspunt is de zelfredzaamheid, eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de hulpvrager te stimuleren. Je bezoekt hulpvragers in cliëntsituaties waar je wekelijks een paar uur voor een langere of kortere periode op bezoek gaat.

Het ServicePunt ondersteunt mensen met een beperking bij vrijwilligerswerk. Als stagiaire ben je betrokken bij de zoektocht naar een passende vrijwilligersplek en ondersteun je indien nodig bij het inwerken van de deze vrijwilliger. Je onderhoudt contacten met de vrijwilliger, (eventuele) begeleiders van de vrijwilliger en de vrijwilligersplek. Ook zal je een rol krijgen bij het verzorgen van trainingen, het voorbereiden van evenementen en andere leuke activiteiten.

Kortom: een veelzijdige stage waarin je in aanraking komt met veel verschillende doelgroepen en werkzaamheden. Je wordt ingezet voor een periode van minimaal 6 tot 12 maanden voor 4 tot 16 uur per week.

Wat bieden wij:
Je kunt rekenen op deskundige begeleiding vanuit Sigma. Deze bestaat uit:
· Individuele gesprekken met een vaste begeleider
· Basiscursus/Deskundigheidsbevordering /Themabijeenkomsten
· Een unieke kans om te ontdekken waar je interesses en kwaliteiten liggen

Interesse?
Wij maken graag kennis met je! Bel of mail met Marloes van Est, Coördinator ServicePunt