• “Sinds ik vrijwilligerswerk doe, heb ik gewoon weer energie en kan ik veel meer aan”

    “Sinds ik vrijwilligerswerk doe, heb ik gewoon weer energie en kan ik veel meer aan”

 
Print Friendly

28 oktober 2016


Interview Kevin          Foto Kevin 2

Na drie jaar thuis te hebben gezeten, gaat Kevin van den Broek (31 jaar) aan de slag als vrijwilliger voor Sigma. “Sinds ik vrijwilligerswerk doe, heb ik gewoon weer energie en kan ik veel meer aan” vertelt Kevin enthousiast. Hij wil graag zijn verhaal vertellen en laten weten wat Sigma ook voor zijn leeftijdsgroep kan betekenen.  

“Tijdens de operatie van een hernia is er iets verkeerd gegaan. Dit heeft er voor gezorgd dat ik deels verlamd raakte” vertelt Kevin. Er brak een pittige tijd aan, waarin er gekeken moest worden hoe het herstel zou verlopen. “Op dit moment voel ik me enorm goed”.
Na jaren van revalideren, besloot hij dat het tijd werd om wat te gaan doen. Er werd contact gelegd met het ServicePunt (een dienst van Sigma) en een intakegesprek gepland. Al snel werd er besloten dat Kevin aan de slag zou gaan voor het ServicePunt. Eerder had Kevin nog nooit van Sigma gehoord en was eigenlijk verbaasd over alle diensten die Sigma levert. “
Als ik enthousiast vertel over mijn vrijwilligerswerk, dan weet bijna niemand van mijn leeftijd wat Sigma is en doet”. Dit vindt Kevin jammer. Volgens hem is het belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van de diensten van Sigma. Daarna komt de stap om ook daadwerkelijk de drempel over te gaan en contact op te nemen met Sigma. Kevin begrijpt dat dit moeilijk is, omdat hij dit zelf ook heeft ervaren.
“Soms is het heel lastig om hulp te vragen of iets nieuws te beginnen, maar wat is het ergste wat er kan gebeuren?!”. Zelf ervaart Kevin dat de stap om vrijwilligerswerk te gaan doen, alleen maar positief is. “Ik heb het gevoel dat ik mee kan denken en dat ik wat voor anderen kan doen. Eerder deed ik werk wat voornamelijk op mij zelf gefocust was. Nu ervaar ik hoe waardevol het is om ook wat voor anderen te doen.
Vrijwilligerswerk is echt ontzettend zinvol en ik zou iedereen willen aansporen om het te doen. Het is een mooie manier om je zelf te ontwikkelen en iets voor de samenleving te kunnen betekenen”.

Ben jij mantelzorger van iemand ? 

Heb je hulp nodig bij het invullen van formulieren? 

Wil je graag vrijwilligerswerk doen of maatje worden?

Neem dan contact op met Sigma voor meer informatie.