• Henny Kreikamp klaverjast al 50 jaar: ‘Het is haar lust en haar leven’

    Henny Kreikamp klaverjast al 50 jaar: ‘Het is haar lust en haar leven’

 
Print Friendly

7 september 2022


Op feestelijke wijze werd Henny Kreikamp (87) op dinsdagavond 6 september in de Kopperhof in de bloemetjes gezet. Het is dit seizoen precies 50 jaar geleden dat ze de Hoevelakense klaverjasclub op heeft gericht.

Uit handen van Ingrid van de Beek van Sigma kreeg ze een mooi bloemstuk met orchideeën overhandigd, van de klaverjasclub een fraaie herdenkingsketting. Ook schoondochter Gerda, zoon Henk, dochter Jeanette en tante Wil, de zus van haar man, waren aanwezig om haar te feliciteren met dit heuglijke feit.

Henny Kreikamp heeft de club vanaf het begin opgezet en was erg actief in de organisatie. Zo hield ze het kasboek nauwkeurig bij en was ze altijd op jacht naar prijzen bij de lokale ondernemers voor de prijzen die bij de diverse dagtoernooien nodig waren. Het was en is haar lust en haar leven, haar grootste hobby, aldus haar familie.

In de loop der jaren hebben ze bij verschillende horecagelegenheden onderdak gehad, zo hebben ze onder meer geklaverjast bij café de Wiekslag, sportcafé De Slag, het voormalige dorpshuis de Stuw aan de Meerveldlaan en bij de zalencentrum de Haen. Het klaverjassen zal ze wel blijven doen, haar overige activiteiten worden door wat jongere spelers overgenomen.

KlaverjasSWOH50jaar.jpg