• Heeft u al maatschappelijke stagiaires binnen uw organisatie?

    Heeft u al maatschappelijke stagiaires binnen uw organisatie?

 
Print Friendly

29 juli 2015


Ook komend schooljaar gaan leerlingen van het Corlaer College, Groenhorst College en Accent Praktijkonderwijs weer een maatschappelijke stage doen. Jongeren maken door middel van hun maatschappelijke stage kennis met de samenleving: ze nemen een kijkje achter de schermen bij (vrijwilligers)organisaties en leren wat het is om zich vrijwillig in te zetten. Deze vorm van jongerenparticipatie is een verrijking voor uw organisatie: jongeren brengen nieuwe kennis en energie mee en een frisse blik op uw organisatie en activiteiten. U kunt met de inzet van jongeren wellicht een nieuw aanbod opzetten of het bestaande aanbod verbreden. Er zijn al diverse voorbeelden van jongeren, die zich na hun stage vrijwillig blijven inzetten of anderen (bijvoorbeeld hun ouders) enthousiast maken voor uw organisatie.

Met de maatschappelijke stage investeert u in de vrijwilliger van de toekomst: de scholieren van nu zijn namelijk de vrijwilliger van morgen!

Meer informatie over maatschappelijke stages kunt u vinden op www.masplein.nl. Heeft u vragen over maatschappelijke stage binnen uw organisatie, neemt u dan contact op met Wendy van Wee.