• Cursus Valpreventie

    Cursus Valpreventie

 
Print Friendly

4 oktober 2019


Op maandag 28 oktober 2019 om 12.00u organiseert Oefentherapie Cesar Hoevelaken in samenwerking met Sigma Nijkerk de cursus valpreventie in de Kopperhof/Stoutenborgh, Sportweg 25 in Hoevelaken. De cursus bestaat uit   8 lessen voor 56 euro. De cursus wordt gegeven door 2 oefentherapeuten Cesar / Docenten Scholing in Balans. Tijdens de cursus wordt u bewust gemaakt hoe u VALLEN kunt VOORKOMEN.

U krijgt praktische tips om uw risico op vallen te verminderen. Naast het informatieve deel gaat u in de cursus bewegen waardoor u uw spieren versterkt, gewrichten en spieren soepeler maakt, uw evenwicht, conditie en reactiesnelheid traint en kunt behouden. Dit maakt de kans op vallen kleiner en daarmee kunt u problemen voorkomen.

Er zijn steeds meer mensen van 60 jaar  en ouder die vallen en bijna de helft van de ongelukken gaat gepaard met lichamelijk letsel. Het kan zijn dat deze informatie u angst aanjaagt en dat u daardoor niet meer naar buiten durft. Dat is  niet de oplossing, want de meeste valincidenten vinden thuis plaats en de kans op vallen wordt groter indien u uw lichamelijke activiteit beperkt.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op telefoonnummer 033-2474830 of door een e-mail te sturen naar info@sigma-nijkerk.nl