• Stagiaire Christien bij Sigma

    Stagiaire Christien bij Sigma

 
Print Friendly

22 maart 2017


Hoi Christien, wil je beginnen met jezelf voor te stellen?
Dit wil ik. Mijn naam is Christien Hoekstra en ik ben 23 jaar. Ik woon in Nijkerk en mijn grootste hobby is paardrijden. Momenteel zit ik in mijn derde studiejaar van de opleiding Toegepaste Gerontologie te Zwolle.

Kun je wat vertellen over de studie Toegepast Gerontologie?
Deze opleiding is nog niet zo heel bekend in de omgeving aangezien het nog een vrij nieuwe opleiding is. Toegepaste Gerontologie richt zich volledig op ouderen. Dit betekent alles rondom ouderen behalve de zorg aan het bed. In mijn studie word ik opgeleid tot ‘ouderenspecialist’ met de kennis over wonen, arbeid, welzijn, zorg en vrije tijd rondom ouderen.

Waarom heb je voor een stage bij Sigma gekozen?
Het welzijn van ouderen heeft mijn aandacht getrokken tijdens mijn eerste twee studiejaren op school. Het eerste halfjaar van het derde studiejaar heb ik een advies mogen uitbrengen rondom Marokkaanse ouderen bij ‘Samen in de Stad’ in Utrecht. Een mooie kans om meer te leren over de verschillende culturen bij ouderen. Ik merkte dat ik meer verdieping zocht in het welzijn.
Bij Sigma krijg ik deze mogelijkheid en ben ik tot aan de zomer verbonden aan het project Dementievriendelijk Hoevelaken. Dit biedt mij de kans om mij meer te ontwikkelen op het gebied van dementie. Onder dit project vallen drie themagroepen, waarvan ‘daginvulling, meedoen & mantelzorg’ mooi aansluit bij mijn stageopdracht.

Hoe vind je het om bij Sigma te werken?
Eenmaal begonnen bij Sigma merkte ik dat ik mij meteen op mijn gemak voelde. Het is een ondernemende en vernieuwende organisatie, die open staat voor nieuwe ideeën. Daarbij komt kijken dat mijn collega’s erg gezellig en open zijn en dat zij zich met hart en ziel inzetten voor de inwoners van gemeente Nijkerk. Dat is iets wat ik waardeer bij Sigma: dat de inwoners centraal staan. Ik ben erg blij met de kans die ik krijg om ervaring en kennis op te doen bij Sigma.